Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Nem csak margarin, vaj és sajtkrém van a világon: megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit. Vegán házigazdánk megmutatja a 4 legjobbat!

A szendvics hazai egyeduralma megdönthetetlen. Ezt a távolsági buszok utazóközönsége is igazolja: egyeseken már 3 km megtétele után eluralkodik az éhhaláltól való félelem, minek következtében rövidesen előkerül az alufóliába csomagolt életmentő eszköz. Ám bármily népszerű is az ominózus táplálék, hazánk szendvicskészítés terén a mai napig feneketlen időcsapdában sínylődik. Pedig megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit.

Paprikakrém

Hozzávalók:

4-5 db kápiapaprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek növényi joghurt
1 piros chilipaprika (elhagyható)

A fejkarikázott paprikát olajon, fedő alatt pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Ha megpuhul, megsózzuk. A kész elegyet turmixgépben összemixeljük a szójajoghurttal.

Vegán kolbászkrém

Hozzávalók:

150 g füstölt tofu
1/2 fej vöröshagyma felcsíkozva
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 kk őrölt kömény
1 ek szójaszósz
1 ek olívaolaj

1/2 zöld hegyes erőspaprika felaprítva (elhagyható)

A tofut összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy tálban botmixerrel összemixeljük. Fogyasztás előtt félórára hűtőbe tesszük.

Klasszikus padlizsánkrém

1 nagyobb padlizsán
1 nagy gerezd fokhagyma (összetörve)
2 ek olívaolaj
só, bors

A padlizsánt 20 percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Miután kissé lehűlt, lehúzzuk a héját, majd egy tálban botmixerrel összedolgozzuk a többi összetevővel.

Klasszikus hummusz

400 g csicseriborsó (beáztatott vagy konzerv)
1 ek tahinikrém
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk őrölt római kömény
pár csepp citromlé
ízlés szerint chiliszósz (elhagyható)
só, bors

Az összetevőket egy tálba helyezzük, majd botmixerrel összedolgozzuk. Fontos, hogy a csicseriborsó levéből is használjunk egy keveset, különben száraz lesz.

Házigazdánk további receptjeit és cikkeit itt találod >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.