Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Nem csak margarin, vaj és sajtkrém van a világon: megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit. Vegán házigazdánk megmutatja a 4 legjobbat!

A szendvics hazai egyeduralma megdönthetetlen. Ezt a távolsági buszok utazóközönsége is igazolja: egyeseken már 3 km megtétele után eluralkodik az éhhaláltól való félelem, minek következtében rövidesen előkerül az alufóliába csomagolt életmentő eszköz. Ám bármily népszerű is az ominózus táplálék, hazánk szendvicskészítés terén a mai napig feneketlen időcsapdában sínylődik. Pedig megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit.

Paprikakrém

Hozzávalók:

4-5 db kápiapaprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek növényi joghurt
1 piros chilipaprika (elhagyható)

A fejkarikázott paprikát olajon, fedő alatt pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Ha megpuhul, megsózzuk. A kész elegyet turmixgépben összemixeljük a szójajoghurttal.

Vegán kolbászkrém

Hozzávalók:

150 g füstölt tofu
1/2 fej vöröshagyma felcsíkozva
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 kk őrölt kömény
1 ek szójaszósz
1 ek olívaolaj

1/2 zöld hegyes erőspaprika felaprítva (elhagyható)

A tofut összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy tálban botmixerrel összemixeljük. Fogyasztás előtt félórára hűtőbe tesszük.

Klasszikus padlizsánkrém

1 nagyobb padlizsán
1 nagy gerezd fokhagyma (összetörve)
2 ek olívaolaj
só, bors

A padlizsánt 20 percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Miután kissé lehűlt, lehúzzuk a héját, majd egy tálban botmixerrel összedolgozzuk a többi összetevővel.

Klasszikus hummusz

400 g csicseriborsó (beáztatott vagy konzerv)
1 ek tahinikrém
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk őrölt római kömény
pár csepp citromlé
ízlés szerint chiliszósz (elhagyható)
só, bors

Az összetevőket egy tálba helyezzük, majd botmixerrel összedolgozzuk. Fontos, hogy a csicseriborsó levéből is használjunk egy keveset, különben száraz lesz.

Házigazdánk további receptjeit és cikkeit itt találod >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.