Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Nem csak margarin, vaj és sajtkrém van a világon: megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit. Vegán házigazdánk megmutatja a 4 legjobbat!

A szendvics hazai egyeduralma megdönthetetlen. Ezt a távolsági buszok utazóközönsége is igazolja: egyeseken már 3 km megtétele után eluralkodik az éhhaláltól való félelem, minek következtében rövidesen előkerül az alufóliába csomagolt életmentő eszköz. Ám bármily népszerű is az ominózus táplálék, hazánk szendvicskészítés terén a mai napig feneketlen időcsapdában sínylődik. Pedig megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit.

Paprikakrém

Hozzávalók:

4-5 db kápiapaprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek növényi joghurt
1 piros chilipaprika (elhagyható)

A fejkarikázott paprikát olajon, fedő alatt pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Ha megpuhul, megsózzuk. A kész elegyet turmixgépben összemixeljük a szójajoghurttal.

Vegán kolbászkrém

Hozzávalók:

150 g füstölt tofu
1/2 fej vöröshagyma felcsíkozva
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 kk őrölt kömény
1 ek szójaszósz
1 ek olívaolaj

1/2 zöld hegyes erőspaprika felaprítva (elhagyható)

A tofut összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy tálban botmixerrel összemixeljük. Fogyasztás előtt félórára hűtőbe tesszük.

Klasszikus padlizsánkrém

1 nagyobb padlizsán
1 nagy gerezd fokhagyma (összetörve)
2 ek olívaolaj
só, bors

A padlizsánt 20 percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Miután kissé lehűlt, lehúzzuk a héját, majd egy tálban botmixerrel összedolgozzuk a többi összetevővel.

Klasszikus hummusz

400 g csicseriborsó (beáztatott vagy konzerv)
1 ek tahinikrém
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk őrölt római kömény
pár csepp citromlé
ízlés szerint chiliszósz (elhagyható)
só, bors

Az összetevőket egy tálba helyezzük, majd botmixerrel összedolgozzuk. Fontos, hogy a csicseriborsó levéből is használjunk egy keveset, különben száraz lesz.

Házigazdánk további receptjeit és cikkeit itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.