A szendvics hazai egyeduralma megdönthetetlen. Ezt a távolsági buszok utazóközönsége is igazolja: egyeseken már 3 km megtétele után eluralkodik az éhhaláltól való félelem, minek következtében rövidesen előkerül az alufóliába csomagolt életmentő eszköz. Ám bármily népszerű is az ominózus táplálék, hazánk szendvicskészítés terén a mai napig feneketlen időcsapdában sínylődik. Pedig megannyi egyszerű, állati fehérjétől mentes opció létezik, mely örökre feledtetik a tejipar unásig ismert termékeit.
Hozzávalók:
4-5 db kápiapaprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek növényi joghurt
1 piros chilipaprika (elhagyható)
só
A fejkarikázott paprikát olajon, fedő alatt pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Ha megpuhul, megsózzuk. A kész elegyet turmixgépben összemixeljük a szójajoghurttal.
Hozzávalók:
150 g füstölt tofu
1/2 fej vöröshagyma felcsíkozva
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 kk őrölt kömény
1 ek szójaszósz
1 ek olívaolaj
só
1/2 zöld hegyes erőspaprika felaprítva (elhagyható)
A tofut összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy tálban botmixerrel összemixeljük. Fogyasztás előtt félórára hűtőbe tesszük.
1 nagyobb padlizsán
1 nagy gerezd fokhagyma (összetörve)
2 ek olívaolaj
só, bors
A padlizsánt 20 percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Miután kissé lehűlt, lehúzzuk a héját, majd egy tálban botmixerrel összedolgozzuk a többi összetevővel.
400 g csicseriborsó (beáztatott vagy konzerv)
1 ek tahinikrém
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk őrölt római kömény
pár csepp citromlé
ízlés szerint chiliszósz (elhagyható)
só, bors
Az összetevőket egy tálba helyezzük, majd botmixerrel összedolgozzuk. Fontos, hogy a csicseriborsó levéből is használjunk egy keveset, különben száraz lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.