A világosbarna héjú, közepesen erős ízű vöröshagyma a legismertebb. Saláták alkotóelemeként, sütve, főzve, töltve és párolva is fogyaszthatod. A kisebbeket grillezni szintén lehet. Nagy előnye, hogy sokáig eltartható.
Jellegzetes íze, átható illata miatt többek közt sült húsok és főtt ételek remek hozzávalója. Kitűnő krémlevest készíthetsz belőle.
A lila hagyma inkább édeskés, ám jellegzetes, enyhén fűszeres ízt ad az ételeknek. Vékony szeletekre vágva, nyersen salátába vagy zsíros kenyérre szórva a legfinomabb.
A hosszú szárú póré nem fejleszt hagymafejet. A kevésbé átható szagú, enyhe ízű növényből kitűnő leves készülhet, sajttal vagy sonkával csőben sütve pedig főétel is lehet. Párolva hús- és halételekhez szintén kitűnő.
A nagyméretű, világosbarna vagy fehér héjú főzőhagyma kevésbé csípős, és magasabb a cukortartalma. Töltve és párolva szintén felhasználható. Viszonylag drága.
Még zsengén, a hagymafejek kifejlődése előtt kerül ki a földből. Felkarikázva salátába, vajas kenyérre szórva a legfinomabb, de például körözött ízesítésére, illetve párolva is kitűnő.
Kevésbé csípős, és jóval apróbb fejű rokonánál, a vöröshagymánál. Egyes boltokban és piacokon salotta néven is árulják. Enyhe íze miatt remek salátákba, mártásokba és húsételekhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.