Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Különböző méretű, formájú és színű változatai a magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyagai, és habár az ősz és a tél az igazi szezonjuk, egész évben hozzájuthatsz valamennyihez. Csípős aromájuk ne vegye el a kedved, a végeredmény biztosan fenséges lesz.
Vöröshagyma

A világosbarna héjú, közepesen erős ízű vöröshagyma a legismertebb. Saláták alkotóelemeként, sütve, főzve, töltve és párolva is fogyaszthatod. A kisebbeket grillezni szintén lehet. Nagy előnye, hogy sokáig eltartható.

Fokhagyma

Jellegzetes íze, átható illata miatt többek közt sült húsok és főtt ételek remek hozzávalója. Kitűnő krémlevest készíthetsz belőle.

Lila hagyma

A lila hagyma inkább édeskés, ám jellegzetes, enyhén fűszeres ízt ad az ételeknek. Vékony szeletekre vágva, nyersen salátába vagy zsíros kenyérre szórva a legfinomabb.

Póréhagyma

A hosszú szárú póré nem fejleszt hagymafejet. A kevésbé átható szagú, enyhe ízű növényből kitűnő leves készülhet, sajttal vagy sonkával csőben sütve pedig főétel is lehet. Párolva hús- és halételekhez szintén kitűnő.

Főzőhagyma

A nagyméretű, világosbarna vagy fehér héjú főzőhagyma kevésbé csípős, és magasabb a cukortartalma. Töltve és párolva szintén felhasználható. Viszonylag drága.

Újhagyma

Még zsengén, a hagymafejek kifejlődése előtt kerül ki a földből. Felkarikázva salátába, vajas kenyérre szórva a legfinomabb, de például körözött ízesítésére, illetve párolva is kitűnő.

Mogyoróhagyma

Kevésbé csípős, és jóval apróbb fejű rokonánál, a vöröshagymánál. Egyes boltokban és piacokon salotta néven is árulják. Enyhe íze miatt remek salátákba, mártásokba és húsételekhez.

Ügyelj arra, hogy a vöröshagyma feje kemény, héja száraz tapintású legyen! Ha már kicsírázott, ne rakd a bevásárlókosárba! A sárgára színeződött, barna foltos levelű pórét sem ajánlott megvenni. Egyébként a póréhagyma mosatlanul, nedves konyharuhába csomagolva a hűtőszekrény zöldségesfiókjában kb. egy hétig eláll. Az újhagymát érdemes 3-4 napon belül elfogyasztani. A többi hagymafajta levegős, száraz, sötét, hűvös helyen (kamrában, pincében) hosszabb ideig, kb. 8 hónapig eltartható. Ezeket ne tárold hűtőben!


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.