A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Puncstorta  recept
Puncstorta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Különböző méretű, formájú és színű változatai a magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyagai, és habár az ősz és a tél az igazi szezonjuk, egész évben hozzájuthatsz valamennyihez. Csípős aromájuk ne vegye el a kedved, a végeredmény biztosan fenséges lesz.
Vöröshagyma

A világosbarna héjú, közepesen erős ízű vöröshagyma a legismertebb. Saláták alkotóelemeként, sütve, főzve, töltve és párolva is fogyaszthatod. A kisebbeket grillezni szintén lehet. Nagy előnye, hogy sokáig eltartható.

Fokhagyma

Jellegzetes íze, átható illata miatt többek közt sült húsok és főtt ételek remek hozzávalója. Kitűnő krémlevest készíthetsz belőle.

Lila hagyma

A lila hagyma inkább édeskés, ám jellegzetes, enyhén fűszeres ízt ad az ételeknek. Vékony szeletekre vágva, nyersen salátába vagy zsíros kenyérre szórva a legfinomabb.

Póréhagyma

A hosszú szárú póré nem fejleszt hagymafejet. A kevésbé átható szagú, enyhe ízű növényből kitűnő leves készülhet, sajttal vagy sonkával csőben sütve pedig főétel is lehet. Párolva hús- és halételekhez szintén kitűnő.

Főzőhagyma

A nagyméretű, világosbarna vagy fehér héjú főzőhagyma kevésbé csípős, és magasabb a cukortartalma. Töltve és párolva szintén felhasználható. Viszonylag drága.

Újhagyma

Még zsengén, a hagymafejek kifejlődése előtt kerül ki a földből. Felkarikázva salátába, vajas kenyérre szórva a legfinomabb, de például körözött ízesítésére, illetve párolva is kitűnő.

Mogyoróhagyma

Kevésbé csípős, és jóval apróbb fejű rokonánál, a vöröshagymánál. Egyes boltokban és piacokon salotta néven is árulják. Enyhe íze miatt remek salátákba, mártásokba és húsételekhez.

Ügyelj arra, hogy a vöröshagyma feje kemény, héja száraz tapintású legyen! Ha már kicsírázott, ne rakd a bevásárlókosárba! A sárgára színeződött, barna foltos levelű pórét sem ajánlott megvenni. Egyébként a póréhagyma mosatlanul, nedves konyharuhába csomagolva a hűtőszekrény zöldségesfiókjában kb. egy hétig eláll. Az újhagymát érdemes 3-4 napon belül elfogyasztani. A többi hagymafajta levegős, száraz, sötét, hűvös helyen (kamrában, pincében) hosszabb ideig, kb. 8 hónapig eltartható. Ezeket ne tárold hűtőben!


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.