Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Akkor a legfinomabb a töltött zöldség, ha kívül ropogós, belül pedig omlós. Adunk néhány ötletet az elkészítéséhez.
1. Kivájás

A keményebbeket (pl. karalábé, burgonya, padlizsán) könnyen és egyszerűen kivájhatod a zöldséghámozó végén lévő kiemelővel vagy dinnye- és karalábévájóval. Ám a hosszabb fajtákat (pl. a cukkinit) nemcsak hosszában, hanem keresztben elvágva, kisebb darabokra osztva is megtöltheted. Így egyrészt mutatósak, másrészt stabilan állnak a tányéron.


2. Töltelék

Általában a zöldségeket hússal meg rizzsel töltik. Ám ha szívesebben étkezel húsmentesen, bátran használhatsz hozzá (bioboltokban és hipermarketekben kapható) szójakészítményeket, pl. szójafasírtot. Zsemléből és tojásból készített töltelék szintén finom, természetesen gazdagíthatod gombával vagy szárnyasmájjal.

3. Vitaminok

A legtöbb vitamin közvetlenül a héj alatt található, ezért a legjobb, ha nem hámozod meg, hanem inkább alaposan megmosod a zöldségeket. Semmi esetre se öntsd ki a főzőlevet, mert abban is sok a vitamin, ezért feltétlenül használd fel szószkészítéshez.

4. Gazdagítás

Amennyiben a rafinált ízeket részesíted előnyben, pároláskor erő- vagy húslevessel, illetve fehérborral vagy konyakkal, pezsgővel öntsd fel a zöldségeket! Azonban mindig csak egyféle alkoholt használj a recepthez!

+1 Egy kis különlegesség

Tudtad, hogy a friss cukkini virágát sütve vagy töltve is fogyaszthatod? Olaszországban például ricottával, sajtkrémmel vagy könnyű, parmezános burgonyapürével töltik meg, majd forró sütőben néhány perc alatt megsütik.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.