Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Akkor a legfinomabb a töltött zöldség, ha kívül ropogós, belül pedig omlós. Adunk néhány ötletet az elkészítéséhez.
1. Kivájás

A keményebbeket (pl. karalábé, burgonya, padlizsán) könnyen és egyszerűen kivájhatod a zöldséghámozó végén lévő kiemelővel vagy dinnye- és karalábévájóval. Ám a hosszabb fajtákat (pl. a cukkinit) nemcsak hosszában, hanem keresztben elvágva, kisebb darabokra osztva is megtöltheted. Így egyrészt mutatósak, másrészt stabilan állnak a tányéron.


2. Töltelék

Általában a zöldségeket hússal meg rizzsel töltik. Ám ha szívesebben étkezel húsmentesen, bátran használhatsz hozzá (bioboltokban és hipermarketekben kapható) szójakészítményeket, pl. szójafasírtot. Zsemléből és tojásból készített töltelék szintén finom, természetesen gazdagíthatod gombával vagy szárnyasmájjal.

3. Vitaminok

A legtöbb vitamin közvetlenül a héj alatt található, ezért a legjobb, ha nem hámozod meg, hanem inkább alaposan megmosod a zöldségeket. Semmi esetre se öntsd ki a főzőlevet, mert abban is sok a vitamin, ezért feltétlenül használd fel szószkészítéshez.

4. Gazdagítás

Amennyiben a rafinált ízeket részesíted előnyben, pároláskor erő- vagy húslevessel, illetve fehérborral vagy konyakkal, pezsgővel öntsd fel a zöldségeket! Azonban mindig csak egyféle alkoholt használj a recepthez!

+1 Egy kis különlegesség

Tudtad, hogy a friss cukkini virágát sütve vagy töltve is fogyaszthatod? Olaszországban például ricottával, sajtkrémmel vagy könnyű, parmezános burgonyapürével töltik meg, majd forró sütőben néhány perc alatt megsütik.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.