Sóban sült hagyma rozmaringgal
A sóban sült hagyma burkához 1 kiló sót, 1 kiló lisztet 5 deci vízzel kell összekeverni, a felét tepsibe önteni, a hagymákat – kb. 1 kilót – belenyomkodni és kissé megfûszerezni. Különleges zamatot kap a rozmaringtól és a kakukkfûtõl. A maradék sós masszával befedve, sütõben, közepes lánggal 40-50 perc alatt megsül. Sós burkát lefejtve köretnek vagy önmagában salátával is tálalhatjuk.
Alufóliában sült hagyma olívaolajjal
Az alufóliában sütött hagyma a legegyszerûbb kísérõje a pecsenyéknek. Egy-egy nagy fejet alufólialap közepére teszünk, egy kevés olajjal meglocsoljuk – legjobb hozzá az olíva –, megsózzuk és megfûszerezzük. Szóba kerülhet még a bors, a koriander, de akár a rozmaring és a kakukkfû is. Az alufóliát összezárjuk, és az így becsomagolt hagymát közepesnél kissé melegebb sütõben 50 perc alatt megsütjük. Nagy hagymából fejenként egy is elég.
Fûszeres hagymafejek
A fûszeres hagymafejekhez a megtisztított vöröshagymákat hosszában és keresztben félig bevagdaljuk, de nem hasítjuk át teljesen. Egy tepsit vagy tûzálló tálat megtöltünk velük, mindegyik tetejére késhegynyi vajat morzsolunk, megsózzuk, megborsozzuk. Kedvünk szerint fûszerezzük, és egy kevés vizet (még jobb, ha húslevest) öntünk alá. Közepesen meleg sütõben, 45 perc alatt finoman megsül. Nagyszerû köret lesz belõle.
Hagyma bundában
A sült hagymakarikákat sokan szeretik. Többféleképpen is elkészíthetjük. Bundázhatjuk hagyományos módon: lisztbe, tojásba, morzsába forgatva, vagy sörtésztába mártva, de ha sietünk, elég csak mindkét oldalról liszttel megszórni. Fontos, hogy a karikák szép nagyok és épek legyenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.