A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egy jól kitalált szósz, tulajdonképpen három az egyben: mártogatós, tésztaszósz és mártás is lehet. Most 5 ilyen receptet mutatunk nektek, és mivel mind pofonegyszerű akár az ünnepi vendégsereget is megkínálhatod valamelyikkel!
Friss paradicsommártás

5 db paradicsom
1 db peperoni paprika
6 dkg fekete olajbogyó
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1/2 tk oregánó

frissen őrölt bors

1. A paradicsomot metsszük be kereszt alakban, mártsuk forrásban levő, majd hideg vízbe, aztán húzzuk le a héját, és aprítsuk fel. A magháza eltávolítása után daraboljuk apróra a paprikát, a fokhagymát szeleteljük fel, az olajbogyót pedig vágjuk karikákra.

2. Forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg rajta a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot, az olajbogyót és a paprikát. Fűszerezzük az oregánóval, sóval és borssal. Forraljuk fel még egyszer, majd vegyük le a tűzről.

Elkészítés: 25 perc
Tippünk: Aki édesebben szereti, adjon hozzá egy-két csipet cukrot.

Három sajtos öntet

2 ek olaj
1 ek liszt
2 dl húslevesalaplé
1 dl tejszín
10 dkg márványsajt
3 dkg reszelt parmezán
10 dkg ricotta
8 dkg durvára vágott dió
őrölt fehér bors

1. Forrósítsuk fel az olajat, szórjuk rá diót és a lisztet, és pirítsuk meg kissé. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük 10 percig.

2. Morzsoljuk bele a márványsajtot. Amint olvadni kezd, adjuk hozzá a ricottát és a parmezánt, valamint a felaprított snidlinget. Ízesítsük kevés sóval.

Elkészítés: 30 perc, 4 személyre

Gombamártás

20 dkg csiperkegomba
0,8 dl olaj
1 fej hagyma
1 ek liszt
0,5 dl sherry
2,5 dl húslevesalaplé
2 dl tejföl

kakukkfű
őrölt fehér bors
1 csokor snidling

1. Szeleteljük fel a gombát. Aprítsuk fel a hagymát, és fonnyasszuk meg a felforrósított olajon. Keverjük hozzá a gombát, szórjuk meg a liszttel, pirítsuk együtt néhány percig, majd öntsük fel a húslevessel.

2. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipet kakukkfűvel, és főzzük 10 percig. Öntsük hozzá a bort, keverjük bele a tejfölt, és kis lángon forraljuk néhány percig. Végül keverjük bele a felkarikázott snidlinget is.

Elkészítés: 30 perc, 4 személyre

Szardellás olajbogyómártás

0,75 dl olívaolaj
12,5 dkg zöld olajbogyó
2 ek kapribogyó
2 ek szardellafilé
2 ek balzsamecet
fehér bors

1. Aprítsuk fel a kétféle olajbogyót, a kapribogyót és a szardellafilét.

2. Keverjük őket az olajhoz a balzsamecettel együtt, és borsozzuk meg. Ha túl sűrű, hígítsuk még 1-2 tk olívaolajjal.

Klasszikus pesto

1 dl olívaolaj
6 dkg fenyőmag
1 csokor bazsalikom felaprított levelei
4 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán

frissen őrölt bors

1. Daráljuk le a fenyőmagot. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a bazsalikomot és a parmezánt.

2. Kis adagokban csorgassuk hozzá az olajat, és alaposan keverjük össze. Végül sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.

Elkészítés: 20 perc, 4 személyre
Tippünk: A pesto jól tűri a mélyhűtést is. Adagoljuk jégkockatartóba, és fagyasszuk le.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.