5 db paradicsom
1 db peperoni paprika
6 dkg fekete olajbogyó
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1/2 tk oregánó
só
frissen őrölt bors
1. A paradicsomot metsszük be kereszt alakban, mártsuk forrásban levő, majd hideg vízbe, aztán húzzuk le a héját, és aprítsuk fel. A magháza eltávolítása után daraboljuk apróra a paprikát, a fokhagymát szeleteljük fel, az olajbogyót pedig vágjuk karikákra.
2. Forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg rajta a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot, az olajbogyót és a paprikát. Fűszerezzük az oregánóval, sóval és borssal. Forraljuk fel még egyszer, majd vegyük le a tűzről.
Elkészítés: 25 perc
Tippünk: Aki édesebben szereti, adjon hozzá egy-két csipet cukrot.
2 ek olaj
1 ek liszt
2 dl húslevesalaplé
1 dl tejszín
10 dkg márványsajt
3 dkg reszelt parmezán
10 dkg ricotta
8 dkg durvára vágott dió
őrölt fehér bors
só
1. Forrósítsuk fel az olajat, szórjuk rá diót és a lisztet, és pirítsuk meg kissé. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük 10 percig.
2. Morzsoljuk bele a márványsajtot. Amint olvadni kezd, adjuk hozzá a ricottát és a parmezánt, valamint a felaprított snidlinget. Ízesítsük kevés sóval.
Elkészítés: 30 perc, 4 személyre
20 dkg csiperkegomba
0,8 dl olaj
1 fej hagyma
1 ek liszt
0,5 dl sherry
2,5 dl húslevesalaplé
2 dl tejföl
só
kakukkfű
őrölt fehér bors
1 csokor snidling
1. Szeleteljük fel a gombát. Aprítsuk fel a hagymát, és fonnyasszuk meg a felforrósított olajon. Keverjük hozzá a gombát, szórjuk meg a liszttel, pirítsuk együtt néhány percig, majd öntsük fel a húslevessel.
2. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipet kakukkfűvel, és főzzük 10 percig. Öntsük hozzá a bort, keverjük bele a tejfölt, és kis lángon forraljuk néhány percig. Végül keverjük bele a felkarikázott snidlinget is.
Elkészítés: 30 perc, 4 személyre
0,75 dl olívaolaj
12,5 dkg zöld olajbogyó
2 ek kapribogyó
2 ek szardellafilé
2 ek balzsamecet
fehér bors
1. Aprítsuk fel a kétféle olajbogyót, a kapribogyót és a szardellafilét.
2. Keverjük őket az olajhoz a balzsamecettel együtt, és borsozzuk meg. Ha túl sűrű, hígítsuk még 1-2 tk olívaolajjal.
1 dl olívaolaj
6 dkg fenyőmag
1 csokor bazsalikom felaprított levelei
4 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
só
frissen őrölt bors
1. Daráljuk le a fenyőmagot. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a bazsalikomot és a parmezánt.
2. Kis adagokban csorgassuk hozzá az olajat, és alaposan keverjük össze. Végül sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.
Elkészítés: 20 perc, 4 személyre
Tippünk: A pesto jól tűri a mélyhűtést is. Adagoljuk jégkockatartóba, és fagyasszuk le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.