Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

6 durva hiba, amivel tönkreteszed a csirkét sütés közben!

6 durva hiba, amivel tönkreteszed a csirkét sütés közben!
Még a legprofibb konyhatündérekkel is előfordul, hogy a gondosan elkészített hús túl száraz és íztelen lesz. Ha viszont ezeket a hibákat elkerülöd, tökéletes csirke-menüvel lepheted meg a vendégeidet!

1. Túl sokáig sütöd

A csirkét szinte mindenki túl sokáig süti, mert biztosak akarunk lenni abban, hogy a hús teljesen átsült. Ilyenkor viszont az étel nagyon száraz lesz, és csak abban bízhatsz, hogy a saláta megmenti a vacsorát. Neked is ismerős? Akkor vesd be ezt az egyszerű trükköt: áztasd be a csirkehúst néhány órára víz, só, cukor és fűszerek keverékébe. Így a hús nem csak ízletes lesz, de megszívja magát nedvességgel is, ami egyszerűen nem engedi, hogy kiszáradjon.

2. TÚL GYORSAN FELSZELETELED

Ha a csirkét egészben sütöd, akkor ne vágd fel rögtön azután, hogy kiveszed a sütőből! Inkább hagyd pihenni nagyjából 15 percig, hogy a nedvesség tökéletesen osztódjon el benne. Így elbúcsúzhatsz a túl száraz részektől!

3. Túl sok csirkét teszel a serpenyőbe

Biztos veled is előfordult már, hogy le akartad rövidíteni a sütés idejét, ezért zsúfolásig raktad a serpenyőt a húsokkal. Emiatt viszont a csirke füstös ízű lehet és könnyebben odaéghet, szóval semmiképp ne süss egy edénybe túl sokat! Ha fel akarod gyorsítani a folyamatot, inkább süsd őket egyszerre, két külön serpenyőben!

4. Türelmetlen vagy grillezés közben

Ha a grillrácson sütöd a csirkét, akkor előfordulhat, hogy túl gyorsan fordítod át a húst a másik felére, így pedig tönkreteszed a legfelső, karamellizált rétegét. Hogy ezt megakadályozd, először alaposan takarítsd le a grillrácsot, így elkerülheted, hogy nagyon leragadjon. Másodszor pedig figyelj arra, hogy a hús felületén mikor képződik egy külső réteg, ami már nem tapad annyira a grillrácshoz, és csak azután fordítsd meg!

5. Túl sokat mozgatod a csirkét a serpenyőben

Ha sokszor átfordítod vagy folyamatosan kevergeted a csirkét, attól nem sül gyorsabban, csak azt éred el, hogy nem lesz szép karamellbarna. Ha beleteszed a serpenyőbe, hagyd érintetlenül 5-7 percig, csak ezután fordítsd át a másik oldalára, és a húsnak gyönyörű színe lesz!

6. Egészben sütöd meg a csirkemellet

A csirkemell egyszerre lehet túlságosan vastag és extra vékony. A hús ugyanis nem egyenletes, az egyik vége sokkal vastagabb, mint másik, emiatt pedig nagyon nehéz egyben megsütni úgy, hogy minden része tökéletesre piruljon. Sütés előtt inkább vágd fel a húst egyforma vastagságú szeletekre, hogy nagyjából ugyanannyi idő alatt omlósra sülhessenek.

Még több praktika:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.