Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ajánló

A jó sajt titka, amiből öröm a főzés

A jó sajt titka
Manapság újra egyre nagyobb igény vagy a minőségi tejtermékekre, sajtokra, túrókra, egyéb csemegékre. Szerencsére bőven vannak elszánt sajt mesterek, aki igazán megbízható minőségben képesek előállítani ezeket a termékeket. Segal Viktor séf és Sándor Tamás bükki sajt mester új könyve, a Sajtfogások pont ezért számít igazi csemegének.

Bár a séf és a sajt mester új könyvében jut szerep a házi vajnak, tejfölnek is, alapvetően a sajtok világába kalauzolja el az olvasókat. Hogy mégis miben segít? Bemutatja, hogy a jó tejből, jó sajt készül, és abból mennyire egyszerűen tud otthon bárki varázsolni egy jó vasárnapi ebédet vagy szendvicset reggel az iskolába.

Jó-jó, de mi kell ahhoz, hogy minőségi, jó tejünk legyen? Elsősorban jó legelő, egészséges fű, tiszta vízű forrás, tiszta, egészséges környezet. Hiszen, ha azok vagyunk, amit megeszünk, akkor ezt az alapoktól kell kezdeni. Amit az állat (juh, kecske, tehét, bika) megeszik, abból készítik el a tejet. Vagyis, ha az állat egészséges környezetben, egészséges legelőn lakmározik, akkor olyan lesz a tej és a sajt is: egészséges.

Elő lehet állítani olcsóbban is sajtot, mintha tejből tennénk azt, de azon túl, hogy az íze, az élvezeti értéke is magasabb a tejből készült sajtnak, vajnak és társaiknak, ráadásul még egészségesebb is. Ha pedig ezen túljutottunk, akkor elkezdhetjük felfedezni a sajtokban rejlő gasztronómiai különlegességeket is. Mert van élet a rántott sajton túl! Magyarországon volt sajt-gasztronómia, még a pásztorok is többféle ételt ismertek, mint manapság mi. Ki emlékszik már a zsendicére, az ordára? A Sajtfogások megmutatja, hogy a jó sajt egészséges, a jó sajtból jól lehet ételeket készíteni, sütni, főzni, de még desszertnek sem utolsó mondjuk egy kék penészes kecskesajt Egerből, amihez jó pohár aszút kínálunk. A könyvben megtalálható ételeket Michelin-csillagos séftől a lekváros, szörpös őstermelőigalkották meg. Az egyszerű sajttáltól, az étkezést kísérő desszertig mindenből vanbőven a Sajtfogásokban.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.