Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Ajánló

A jó sajt titka, amiből öröm a főzés

A jó sajt titka
Manapság újra egyre nagyobb igény vagy a minőségi tejtermékekre, sajtokra, túrókra, egyéb csemegékre. Szerencsére bőven vannak elszánt sajt mesterek, aki igazán megbízható minőségben képesek előállítani ezeket a termékeket. Segal Viktor séf és Sándor Tamás bükki sajt mester új könyve, a Sajtfogások pont ezért számít igazi csemegének.

Bár a séf és a sajt mester új könyvében jut szerep a házi vajnak, tejfölnek is, alapvetően a sajtok világába kalauzolja el az olvasókat. Hogy mégis miben segít? Bemutatja, hogy a jó tejből, jó sajt készül, és abból mennyire egyszerűen tud otthon bárki varázsolni egy jó vasárnapi ebédet vagy szendvicset reggel az iskolába.

Jó-jó, de mi kell ahhoz, hogy minőségi, jó tejünk legyen? Elsősorban jó legelő, egészséges fű, tiszta vízű forrás, tiszta, egészséges környezet. Hiszen, ha azok vagyunk, amit megeszünk, akkor ezt az alapoktól kell kezdeni. Amit az állat (juh, kecske, tehét, bika) megeszik, abból készítik el a tejet. Vagyis, ha az állat egészséges környezetben, egészséges legelőn lakmározik, akkor olyan lesz a tej és a sajt is: egészséges.

Elő lehet állítani olcsóbban is sajtot, mintha tejből tennénk azt, de azon túl, hogy az íze, az élvezeti értéke is magasabb a tejből készült sajtnak, vajnak és társaiknak, ráadásul még egészségesebb is. Ha pedig ezen túljutottunk, akkor elkezdhetjük felfedezni a sajtokban rejlő gasztronómiai különlegességeket is. Mert van élet a rántott sajton túl! Magyarországon volt sajt-gasztronómia, még a pásztorok is többféle ételt ismertek, mint manapság mi. Ki emlékszik már a zsendicére, az ordára? A Sajtfogások megmutatja, hogy a jó sajt egészséges, a jó sajtból jól lehet ételeket készíteni, sütni, főzni, de még desszertnek sem utolsó mondjuk egy kék penészes kecskesajt Egerből, amihez jó pohár aszút kínálunk. A könyvben megtalálható ételeket Michelin-csillagos séftől a lekváros, szörpös őstermelőigalkották meg. Az egyszerű sajttáltól, az étkezést kísérő desszertig mindenből vanbőven a Sajtfogásokban.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.