Az ázsiai konyha immár több évtizede jelen van Magyarországon, és bár némelyek csak távolról, gyanakodva szemlélik a számukra idegen ételeket és ízeket, egyre nagyobb azoknak a tábora, akik régi ismerősként üdvözlik a keleti gasztronómiát, és hagyományos magyar étrendjüket gyakran kiegészítik egy-egy egzotikus fogással. Mindezek után nem meglepő, hogy az ázsiai konyha kedvelőinek itthon évek óta rendeznek fesztivált, nem is egyet.
Ilyen a négynapos, április 25. és 28. között meghirdetett Asian Street Food Festival is. A helyszín, a Kazinczy utcai Botellón terasz önmagában is különleges hangulatú, hiszen az Elektrotechnikai Múzeumnak helyet adó épület retró neonfeliratokkal díszített belső udvarán található. Az ingergazdag környezet, a színek kavalkádja egyébként is jellemző Ázsiára, ezt idézi majd a fesztiválhelyszín autentikus díszítése, valamint az élő zene is.
A rendezvényre látogatók kilenc étterem kínálatából válogathatnak. Köztük évek óta visszatérő nagyágyúk is lesznek, mint a legendás kínai Wang Mester, de ott lesz a Kicsi Japán is, amely ugyan csak pár éve nyílt, de mára valóságos zarándokhellyé vált a szusikedvelők körében. Tajvani ízeket kínál a 101 Bistro, laosziakat a Kao Niaw Ping Kai, a Ramenka nevéből pedig az avatottak könnyen kitalálhatják, hogy az ismert japán levesfajta a specialitásuk. Szintén a felkelő nap országának ízeit kínálja az Ensō, míg a Petrol a jó ízléssel kombinálja a távol-keleti gasztronómiát a barbecue világával. A BiuTea buborékos teákra specializálódott, a Sáo pedig Vietnámot képviseli majd az eseményen.
Mi elmentünk, és előkóstoltunk mindent - annyit tudunk hozzátenni: ha szereted az ázsiai konyhát, itt a helyed!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.