Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Ajánló

Különleges, mentes, pálcikás – 5 szuper lelőhely fagyiimádóknak

Csakafagyi Látványfagyizó és Cukrászda
Imádod a jeges desszertet, és nem éred be egy dobozos jégkrémmel? Ezekre a helyekre menj nyalakodni, ha minőségi élvezetre vágysz!
Fantasztikus színek, textúrák és formák

Nem akármilyen választékkal vár a Csakafagyi Látványfagyizó és Cukrászda Biatorbágyon. Ha először jársz náluk, okvetlenül kérj egy gombócot a tejszínes meggyfagylaltjukból mézes fenyőmag ölelésben! (Ezzel nyert bronzot Zséli Bernadett az idei Év Fagyaltja versenyen a kézműves kategóriában.) Mivel a klasszikus ízek mellett olyan újdonságokkal is csábítanak, mint a fekete ribizlis mák, az almás pite vagy a tejszínes meggy mézes fűszeres fenyőmaggal, borítékoljuk, hogy – némi kalóriaszünet után – visszatérsz egy újabb kör kóstolóra.

Fotó: facebook.com/csakafagyi
Fotó: facebook.com/csakafagyi
Gyümölcsös ízek diétázóknak is

Pesten öt, Budán egy helyen nyílt eddig Fragola fagyizó. Selymesen könnyű desszertfagylaltjaikat szőlőcukorral édesítik, és egyes üzleteikben cukormentes változatokat is készítenek a diétázóknak. A tégelyek 60% friss vagy fagyasztott gyümölcsöt, krémfagylaltok esetében – aromák és porok nélküli – tömény sűrítményeket tartalmaznak. A klasszikus ízek mellett rövid idő alatt fogalommá váltak a mámorítóan fenséges saját kreációik, köztük a gorgonzola, a gyömbér és a csokoládéfondant.

Fotó: facebook.com/fragola.fagylaltozo/photos
Fotó: facebook.com/fragola.fagylaltozo/photos
Hűtsd magad jégnyalókával!

A fővárosi bulinegyedben két helyen is találsz popsicle shopot. A Popsi többnyire vizes vagy joghurtos alapú jégnyalókái 2 gombóc fagylaltnak felelnek meg. A 100% gyümölcstartalmú pálcikás édességek mentesek mindenféle színezőanyagtól, tömegnövelőtől vagy egyéb adaléktól, és a zöldalmától kezdve a citromon, a meggyen, a sárgabarackon, a narancson, a kókuszon, a maracuján át az ananászig számtalan változatban kaphatók. Házasított ízeket is kipróbálhatsz.

Fotó: facebook.com/Popsi.budapest
Fotó: facebook.com/Popsi.budapest
Valódi olasz gelato

Zavarba ejtően bő választékkal és gyakran megújuló kínálattal fogad a Gelateria Pomo D'oro kézműves olasz cukrászda és fagylaltozó a Bazilika közelében. Ha nem tudsz dönteni, kétféle ízből kérj egy gombócot, így négyet kóstolhatsz két nyalattal! A krémes gelatók közül nagy közönségkedvenc a brontei pisztácia, a sós karamella és a málna-áfonya-ibolya trióból készülő berriolette, valamint a rizsfagylalt és a sós gorgonzola karamellizált körtével. Ne hagyd ki az isteni sorbet-ket sem! (Ezen a héten őszibarack volt az újdonság a pultban.)

Fotó: facebook.com/gelateriapomodorobudapest
Fotó: facebook.com/gelateriapomodorobudapest
Keresd a lila biciklit!

Hat budapesti és tucatnyi vidéki helyszínen parkoló lila biciklik jelzik a Levendula Kézműves Fagylaltozókat. Az üzletekben válogatott alapanyagokból, pl. brontei pisztáciából, siracusai citromból, piemonti mogyoróból adalékmentesen készül a sokféle tejszínes főzött fagyi és víz alapú sorbet. Mindhez szőlőcukrot, illetve sztíviát használnak, továbbá a glutén-, tejfehérje- és tejcukorérzékenyek számára is kínálnak finom alternatívákat. A jeges csemegéket a tihanyi camembert-től a muskotályos körtén át a nutellás kókuszig és a levendulás áfonyáig olasz módra papírpoharakba lapátolják.

Fotó: levendulafagylaltozo.hu
Fotó: levendulafagylaltozo.hu

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.