Nem akármilyen választékkal vár a Csakafagyi Látványfagyizó és Cukrászda Biatorbágyon. Ha először jársz náluk, okvetlenül kérj egy gombócot a tejszínes meggyfagylaltjukból mézes fenyőmag ölelésben! (Ezzel nyert bronzot Zséli Bernadett az idei Év Fagyaltja versenyen a kézműves kategóriában.) Mivel a klasszikus ízek mellett olyan újdonságokkal is csábítanak, mint a fekete ribizlis mák, az almás pite vagy a tejszínes meggy mézes fűszeres fenyőmaggal, borítékoljuk, hogy – némi kalóriaszünet után – visszatérsz egy újabb kör kóstolóra.
Pesten öt, Budán egy helyen nyílt eddig Fragola fagyizó. Selymesen könnyű desszertfagylaltjaikat szőlőcukorral édesítik, és egyes üzleteikben cukormentes változatokat is készítenek a diétázóknak. A tégelyek 60% friss vagy fagyasztott gyümölcsöt, krémfagylaltok esetében – aromák és porok nélküli – tömény sűrítményeket tartalmaznak. A klasszikus ízek mellett rövid idő alatt fogalommá váltak a mámorítóan fenséges saját kreációik, köztük a gorgonzola, a gyömbér és a csokoládéfondant.
A fővárosi bulinegyedben két helyen is találsz popsicle shopot. A Popsi többnyire vizes vagy joghurtos alapú jégnyalókái 2 gombóc fagylaltnak felelnek meg. A 100% gyümölcstartalmú pálcikás édességek mentesek mindenféle színezőanyagtól, tömegnövelőtől vagy egyéb adaléktól, és a zöldalmától kezdve a citromon, a meggyen, a sárgabarackon, a narancson, a kókuszon, a maracuján át az ananászig számtalan változatban kaphatók. Házasított ízeket is kipróbálhatsz.
Zavarba ejtően bő választékkal és gyakran megújuló kínálattal fogad a Gelateria Pomo D'oro kézműves olasz cukrászda és fagylaltozó a Bazilika közelében. Ha nem tudsz dönteni, kétféle ízből kérj egy gombócot, így négyet kóstolhatsz két nyalattal! A krémes gelatók közül nagy közönségkedvenc a brontei pisztácia, a sós karamella és a málna-áfonya-ibolya trióból készülő berriolette, valamint a rizsfagylalt és a sós gorgonzola karamellizált körtével. Ne hagyd ki az isteni sorbet-ket sem! (Ezen a héten őszibarack volt az újdonság a pultban.)
Hat budapesti és tucatnyi vidéki helyszínen parkoló lila biciklik jelzik a Levendula Kézműves Fagylaltozókat. Az üzletekben válogatott alapanyagokból, pl. brontei pisztáciából, siracusai citromból, piemonti mogyoróból adalékmentesen készül a sokféle tejszínes főzött fagyi és víz alapú sorbet. Mindhez szőlőcukrot, illetve sztíviát használnak, továbbá a glutén-, tejfehérje- és tejcukorérzékenyek számára is kínálnak finom alternatívákat. A jeges csemegéket a tihanyi camembert-től a muskotályos körtén át a nutellás kókuszig és a levendulás áfonyáig olasz módra papírpoharakba lapátolják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.