Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ajánló

Most kiderül, melyik Magyarország legdizájnosabb étterme és hotele!

Gastro Design Award
23 étterem és 10 hotel szerepel az idei Gastro Design Award listáján! A díj történetében először, nemzetközi tagokkal kibővített szakmai zsűri dönti el, mely Magyarország legdizájnosabb hotele és étterme.

Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország hoteljeinek igazgatói és menedzserei is részt vettek hazai, neves szakemberek mellet az idei Gastro Design Awardra érkező pályázatok kiértékelésében. A Gastro Design Award Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket. A zsűrizést követően nyilvánosságra kerültek a rövidlisták, az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán pedig kiderül, kik lesznek az ez évi győztesek.

Avalon Resort & SPA
Avalon Resort & SPA

Varró Zoltán designer, belsőépítész vezetése mellett szeptember 5-én, a JAB Csoport elegáns, budai villájában ült össze a Gastro Design Award 2017 díjait odaítélő zsűri. A zsűri tagjai több kategóriában nem adnak át idén díjat, miután a pályamunkák nem érték el megfelelő színvonalat. Az idei shortlisteken kizárólag olyan pályamunkákat díjaznak, melyeket egyöntetűen elismertek a bírák.

Butik Design Rooms
Butik Design Rooms

Gasztro vonalon a fő kérdés az volt, a designt vagy a praktikumot díjazzák, az egyszerűséget, vagy az összetettséget értékeljék. Érdekes kérdés továbbá, vajon szerencsés-e egy az egyben lemásolni egy külföldi nagynevű sikeres tervező munkáját, vagy illene azt átalakítani az itthoni megvalósítás során. Másolás és inspiráció – nehéz elválasztani a két dolgot. A bírák között volt olyan, aki szerint a jót le lehet másolni, sőt, érdemes is. A hotelek értékelése során figyelembe vették, melyik hely mennyire ad más, különleges élményt a vendégnek, mennyire emlékezetes az adott szálláshely. Számított az egyediség, valamint az, mennyire követik a hazai megoldások a nemzetközi trendeket. Külön öröm, hogy shortlistre idén több vidéki szállás is került.

Deák St. Kitchen
Deák St. Kitchen

„Idén többen jelentkeztek, mint a korábbi években, azonban továbbra is fájó, hogy a nagy szállodaláncok nem pályáztak. Öröm, hogy új típusú szálláshelyek is látókörünkbe kerültek. Végre itthon is elkezd nyitni mind a vendéglátós, mind a szállodai szakma az egyediség, különlegességek nemzetközi trendje felé. Az pedig külön jó hír, hogy erre a vonalra egyre több a példa nemcsak a fővárosban, hanem vidéken, nagyobb és kisebb településeken egyaránt.” Foglalta össze a zsűrizés tapasztalatit Varró Zoltán a zsűri elnöke.

Doblo Wine&Bar
Doblo Wine&Bar
A Gastro Design AWARD

A Turizmus Trend / Vendég&Hotel szervezésében átadásra kerülő díj, Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket. A verseny célja, felhívni a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára, a vendéglátóipari kommunikációban alkalmazott vizuális, design és belsőépítészeti elemek minőségének kiemelt szerepére, és arra, hogy a vendégoldal területéről mennyire fontos és meghatározó az adott vendéglátóegység megjelenése. A beadott pályaműveket – most először – ismert nemzetközi szakemberekből és a hazai szakmédia képviselőiből álló zsűri értékelte.

Füge bolt és kávézó
Füge bolt és kávézó
A ZSŰRITAGOK

Varró Zoltán – zsűrielnök, designer, belsőépítész, Varró Design
Adele Gutman – a Library Hotel Collection (USA New York) szállodalánc alelnöke
David Mulin – a franciaországi St. Reggis Hotel Punta Mita F&B menedzsere
Monica Ortiz – a mexikói Rosewood Mayakoba Resort igazgatója
Katusak-Huzsvar Péter – W Hotel Dubai igazgatója
Nagy Dániel – MTÜ képviselője
Bakody Katalin – a JAB csoport igazgatója
Martinkó József – Octogon Magazin főszerkesztője
Pásztor Erika Katalina – az Építészfórum.hu főszerkesztője
Ács Erzsébet – a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke
Vágó Ágnes – a Vendég&Hotel főszerkesztője
Szigeti Péter – a PPH Media tartalomfejlesztési vezetője
Krémer Julianna – a PPH Media művészeti vezetője

GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar
GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar
A Gastro Design Award 2017 shortlistje a következő:

GASTRO KATEGÓRIA

BELSŐÉPÍTÉSZET

MERCEDES VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ
Vendéglátóegységek 40 fő alatt

ZUGFŐZDE Pálinkamúzeum / ZUGFŐZDE Pálinkamúzeum
Homoki Lodge / Homoki Lodge - Nature Quest Resort
Vendéglátóegységek 40 fő felett
B!stro Fine / Bistro Fine, este’r partners
Deák St. Kitchen / Adria Palace
Doblo Wine & Bar / Doblo Wine & Bar
Zwack Unicum Füves Bár / Zwack Unicum, este’r partners

Homoki Lodge
Homoki Lodge

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT VENDÉGTÉR DÍJ

STAND25 / N Gasztronómia, PLUSDESIGNSTUDIO - Fejes Gergő
Fricska Bisztró (Veszprém) / Fricska Bisztró, Somlai Tibor, belsőépítész; Katona Manufaktúra, kivitelezés
Babérliget Kúria rendezvénypavilon / Babérliget Kúria
NESPRESSO BAR, PUB & CAFÉ (KÁVÉHÁZ, KÁVÉZÓ, PRESSZÓ) BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET DÍJ
GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET (delikátüzlet, cukrászda, étel-ital szakbolt stb.) DÍJ
Füge bolt és kávézó / UGAR - Barcza Gergely, Csiszár Dalma, Lumoconcept (világítástervezés, lámpák)
Hisztéria Cremeria / Singer Design, Hisztéria kávézó & fagylaltozó WestEnd City Center, Molnár Balázs (belsőépítész designer)
Kristinus Borbár / Kristinus Borbirtok, Kiss Zsombor, Nero Solutions

Babérliget
Babérliget

DESIGN

WEBOLDAL- ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG DÍJ

GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes
Etyeki Kúria / Etyeki Kúria Borgazdaság, DONE Digital
LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT DÍJ
Anjuna Ice Pops / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes
Füge bolt és kávézó / Molnár Annamária
Calavera Mexikói Étterem és Bár / Központ Bisztró, Cafe Design
GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
STAND25 / PLUSDESIGNSTUDIO - Fejes Gergő, belsőépítészeti tervezés, Kalászi Benjamin - grafikai arculat, képregény, képregény illusztráció, Püspöki Apor - designer, Csahók Ibolya, Fejes Gergő - grafikai arculat, logó
Sushiroll / DekoRatio Branding & Design Studio, Nagy Zsófia Sebestyén Tamás
Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes, Sebestyén Tamás

Zwack Unicum Füves Bár
Zwack Unicum Füves Bár

SZÁLLODA KATEGÓRIA

BELSŐÉPÍTÉSZET

JAB SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – TELJES HÁZ DÍJ

BAMBARA Hotel
Avalon Resort & SPA / Avalon Park
Babérliget Kúria
Butik Design Rooms
The Loft Budapest / First Central Loft, Este'r Partners
SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – LOBBY DÍJ
W&M Hotel / G&M Design Studio
Alsóörs Marina Hotel Lobby / TAAT építész műterem, Nóbik Orsolya és Szilvási Attila
SOLINFO SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SZOBA
Avalon Resort & SPA / Avalon Park
Homoki Lodge Nature Quest Resort
SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SPA & WELLNESS DÍJ
Avalon Resort & SPA, ahol a luxus természetes! Avalon Park

Kristinus Borbár
Kristinus Borbár
AZ ELBÍRÁLÁS FŐBB SZEMPONTJAI

A pályázott munka eredetisége, kreativitása
A pályázott munka érthetősége, átláthatósága
A kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.