Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Ajánló

Gyerekjáték a befőzés!

dr oetker
Szívesen hozzáfognál a nyár kincseinek megőrzéséhez, de nem vagy benne biztos, hogyan is kezdd? Esetleg van már rutinod a befőzésben, de szívesen ki próbálnál új dolgokat? 

Ha elgondolkoztál már a befőzésen, bizonyára sorakoznak otthon a csavaros fedelű üvegek. Lehet, hogy már ki is mostad azokat, de nem szabad megfeledkezni a megfelelő fertőtlenítésükről sem, amelyre a forró vízben történő kifőzés az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás. Ezt követően kevésbé fenyegeti a megromlás veszélye a finomságokat, amelyek beléjük kerülnek.

Válogasd át a gyümölcsöket!

A gyümölcsöket is gondosan válogasd át! Túlérett, hibás gyümölcsökkel nem érdemes dolgozni, mert kockáztatják, sőt akár tönkre is tehetik a végeredményt. Ha nem most szeretnél befőzni, akár le is fagyaszthatod az ínycsiklandó gyümölcsöket, hogy majd később láthass neki a lekvár, dzsem vagy gyümölcszselé készítés izgalmainak.

Erre is ügyelj!

Gyümölcstől függően érdemes fontolóra venni azt is, hogy a héjával vagy nélküle teszed el őket. A kívánt állag elérésében segítségedre lehetnek nagyon hasznos, szinte bárhol beszerezhető hozzávalók. A Dr. Oetker Dzsemfixek nem csak a dunsztolás hosszú, fáradságos folyamatától kímélnek meg, de használatukkal rendkívül egyszerűen érheted el azt, hogy a lekvár a megfelelő sűrűségű legyen. Arról nem is beszélve, hogy gyümölcstől függően a főzés folyamata 1-3 percre csökkenthető velük.

Ha szeretnél valódi befőzési szakértővé válni, különlegességeket kipróbálni, vagy az alaplépések érdekelnek, mindenképpen érdemes ellátogatod a http://befozok.hu/ oldalra. A dekortippek és tanácsok mellett minden gyümölcsről megtudhatod, hogyan használd fel őket, hogy a lehető legtöbb elismerés legyen a jutalmad.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.