Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Ajánló

Gyerekjáték a befőzés!

dr oetker
Szívesen hozzáfognál a nyár kincseinek megőrzéséhez, de nem vagy benne biztos, hogyan is kezdd? Esetleg van már rutinod a befőzésben, de szívesen ki próbálnál új dolgokat? 

Ha elgondolkoztál már a befőzésen, bizonyára sorakoznak otthon a csavaros fedelű üvegek. Lehet, hogy már ki is mostad azokat, de nem szabad megfeledkezni a megfelelő fertőtlenítésükről sem, amelyre a forró vízben történő kifőzés az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás. Ezt követően kevésbé fenyegeti a megromlás veszélye a finomságokat, amelyek beléjük kerülnek.

Válogasd át a gyümölcsöket!

A gyümölcsöket is gondosan válogasd át! Túlérett, hibás gyümölcsökkel nem érdemes dolgozni, mert kockáztatják, sőt akár tönkre is tehetik a végeredményt. Ha nem most szeretnél befőzni, akár le is fagyaszthatod az ínycsiklandó gyümölcsöket, hogy majd később láthass neki a lekvár, dzsem vagy gyümölcszselé készítés izgalmainak.

Erre is ügyelj!

Gyümölcstől függően érdemes fontolóra venni azt is, hogy a héjával vagy nélküle teszed el őket. A kívánt állag elérésében segítségedre lehetnek nagyon hasznos, szinte bárhol beszerezhető hozzávalók. A Dr. Oetker Dzsemfixek nem csak a dunsztolás hosszú, fáradságos folyamatától kímélnek meg, de használatukkal rendkívül egyszerűen érheted el azt, hogy a lekvár a megfelelő sűrűségű legyen. Arról nem is beszélve, hogy gyümölcstől függően a főzés folyamata 1-3 percre csökkenthető velük.

Ha szeretnél valódi befőzési szakértővé válni, különlegességeket kipróbálni, vagy az alaplépések érdekelnek, mindenképpen érdemes ellátogatod a http://befozok.hu/ oldalra. A dekortippek és tanácsok mellett minden gyümölcsről megtudhatod, hogyan használd fel őket, hogy a lehető legtöbb elismerés legyen a jutalmad.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.