„Ahhoz, hogy hangulatában igazán a balatoni emlékeinkhez kapcsolódó Burgert készítsünk, ötvöztük a tónál kapható hamburgerek legjobb elemeit és modernizáltuk őket. A jellemzően sok salátával, kígyóuborkával, és a ketchup-mustár-majonéz szentháromsággal készülő balatoni hamburgerek ízvilágát így hozhatjuk vissza. Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel a recepttel közel fél millió forintot gyűjtöttünk össze a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványnak!”
A retró hamburger szószhoz:
Jó minőségű marhasúból gyúrunk 14 dekás húspogácsát, amit mindkét oldalon 3-3 percig magas lángon grillezzük, majd sózás és borsozás után egy szelet érlelt trappistával letakarva pihentetni tesszük. A forró húspogácsán a sajt kellemesen átmelegszik és kicsit ráolvad.
Félbe vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a zsömle belsejét, az aljára 2-3 vékonyra vágott saláta levelet teszünk, erre pedig ízlés szerint egy vagy több karika paradicsomot és lilahagymát helyezünk. Meglocsoljuk a házi ketchupból, mustárból és majonézből 1/4-ed,1/4-ed, 1/2-ed arányban készülő retró hamburger szószunkkal.
Erre helyezzük a húst, majd a tetejére az kígyóuborkából, befőzőuborkából és hagymából készülő "ubisali" relisht. Ehhez a zöldségek felaprítjuk, és a keveréket leforrázzuk ecetes-cukros befőzőlével, majd egy gerezd fokhagymát reszelünk hozzá. Ezzel köszön vissza a strandbüfék régi ízvilága! A zsömle felső részét gyerekkorunk édes-pikáns mustárjával kenjük meg a tökéletes retró összhang elérése érdekében.
Ha nem vagy a konyha ördöge, akkor látogass el a frissen nyílt tihanyi Zing Bugerbe és kóstold meg autentikus környezetben a BALCSI burgert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.