A boros napokon a több százféle bor, liba- és egyéb ételkülönlegességek mellett lesz sztárséfekkel fűszerezett borvacsora a megújult Gellért Sörözőben. Az interaktív Fűszerkurzusokon a Magyar Konyha előadóitól a vendégek megtudhatnak sok mindent a rég elfeledett magyar fűszerekről, és a borokban rejlő fűszerességről. A borfesztivált vasárnap egy Sunday Brunch zárja, ahol megkóstolható lesz a világ első pekingi libája és liba sushija is.
Kézműves csokoládék kiállítása és vására, csokigyár, csokimozi, csokis kóstolók és a világ sok tájáról érkező csokoládékülönlegességek mellett sok-sok szórakozás nem csak gyerekek részére.
A legkiválóbb skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskey-k, valamint a kanadai, japán és egyéb "egzotikus" whisky különlegességek gyártói és hazai forgalmazói teremtenek alkalmat arra, hogy a vendégek rengeteg márka és évjárat italait megkóstolhassák, megvásárolhassák.
Ezen a napon fél disznóból töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt készül, amit kódtolójeggyel lehet majd letesztelni. A kísérőprogramok közt lesz barlangtúra, helyi termék árusok és bemutatók, kézműves bemutatók és árusok.
A fesztivál a hagyományhoz igazodva négy témát jár körbe: az újbort, a gasztronómiát, a kézműves tevékenységeket, illetve Szent Márton legendáját, amire kulturális programok épülnek. A kézműves programok során kicsik és nagyok az alkotás örömét tapasztalhatják meg természetes anyagokból játékokat, dísztárgyakat, használati tárgyakat fabrikálva.
A Libamájfesztivál idén a hagyományos kulináris élményeken túl, egyedülállóan nosztalgikus hangulattal szeretné megajándékozni gasztronómia szerelmeseit. A fesztivál egyik fő célja, hogy egy évben legalább egyszer mindenkinek legyen lehetősége megfizethető áron részesülni ebből a gasztronómiai élményből.
A fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az érdeklődőket.
A Mitiszol Fesztivál középpontjában a természethű borok állnak: az elmúlt 4 év hagyományaihoz hűen, a Terra Hungarica szervezésében idén is bemutatkoznak a Kárpát-medence legjobb autentikus bortermelői és boraik.
A vásár során Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat ismerhetnek meg interaktív, szórakoztató módon. A programok minden korosztályt megszólítanak, bemutatják és közelebb hozzák a térség egyedülálló gasztronómiai és kulturális hagyományait, nemcsak a környéken élők, hanem mindenki számára.
Az eseményen a tortákat és kiegészítő desszerteket készítő legjobb cukrászatokat, cukrászokat és manufaktúrákat szeretnék egy térbe gyűjteni, és lehetőséget adni ebben az évben is a bemutatkozásukra. Lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek papír torta készítés,és számtalan kísérő program.
A fesztivál keretein belül a vendégeknek lehetősége nyílik megkóstolni Magyarország legkiválóbb újborait és legfinomabb kézműves sajtféleségeit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.