Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Ajánló

3+1 tény: ezért készíts természetes házi jeges teát!

Dilmah
A természet legnagyszerűbb természetes italából, a teából, számtalan izgalmas jeges teát készíthetünk percek alatt. Válasszuk ehhez alapul a Dilmah teát, s akkor nemcsak egy az ízében páratlan, hanem egyben rendkívül egészséges, természetes italt kapunk.
1. TErmészetes eredetű!

A tiszta eredetű Dilmah teákat a tea egyik legjobb termőhelyén, Srí Lankán, szüretelik kézzel, majd az ültetvényeken lévő üzemekben feldolgozzák, és a teaszüretet követően néhány napon belül csomagolják, így garantálva az egészséges életmódhoz elengedhetetlen, antioxidánsokban gazdag teák egyedi frissességét és minőségét. A Dilmah tea az évszázadok alatt kialakult teakészítés hagyományait követve készül. Nem keverik más helyről származó teákkal, így minden tea megőrzi a különféle tájegységek adta egyedülálló ízvilágot.

Itt találsz bővebb infót a teákról >>>

2. felfrissít és lendületet ad!

Nyári frissítőként mi lehetne finomabb és egészségesebb, mint egy valódi házi jeges tea? A víz után a tea a legtöbbet fogyasztott ital a világon. Bár alapvetően kávéfogyasztó nemzet vagyunk, épp itt az ideje, hogy a tea elfoglalja méltó helyét az italok között a mi kultúránkban is. Közeleg a nyár. Miért is fogyasztanánk előre gyártott, jeges teaitalokat, amikor mi magunk percek alatt készíthetünk friss, tiszta Ceylon jeges teát?

3. Valóban friss!

Nemcsak ízében páratlan, hanem rendkívül egészséges is, tiszta eredetének, feldolgozásának és frissen tartó csomagolásának köszönhetően. Csak a valódi, frissen csomagolt tea gazdag valójában antioxidánsokban. Végül, de nem utolsó sorban a Dilmah egyedülálló üzleti filozófiát követ, miszerint üzleti tevékenységét az emberek szolgálatába állítja, így minden Dilmah teafogyasztó egyben hozzájárul számos társadalmilag fontos program támogatásához is a teatermelő országban Sri Lankán (gyarmati nevén Ceylon).

Csatlakozz a Dilmah életérzéshez! >>>

3+1. a tea egészséges!

A tea gazdag antioxidánsokban, így jeges teaként a legjobb élénkítő hűsítő a forró nyári napokon. Az antioxidánsok polifenolok, melyek csak a Camilia sinensis (teacserje) leveléből készült teában találhatók meg, más teákban, így a gyümölcs és herba teákban nem. Több tanulmány kimutatta, hogy a zöld és fekete teában lévő polifenolok antioxidáns hatása rendkívül hatékony a szívbetegségek, magas vérnyomás, szívinfarktus, rák és cukorbetegség megelőzésében illetve azok már kialakult betegségeinek enyhítésében. A zöld és fekete tea egyaránt segíti a szájüreg egészségének megőrzését is. Naponta 8–10 csésze tea minden kockázat nélkül fogyasztható.

Hűsítő nyári ajánlatunk egy valódi Minty Lemma tea ínyencség!

Próbálja ki receptünket és kóstoljon bele a tea új világába!

MINTY LEMMA RECEPT

Hozzávalók:
• 100ml Dilmah Marokkói Mentás zöld tea
• 50ml Dilmah Lemon&Lime Tea
• 15ml cukorszirup
• Citrom
• jégkocka
Tipp: hőálló talpas pohárba kínáld és citromszelettel díszítsd!

Így készítsd el:
Főzzük le a kétféle teánkat külön-külön. A fekete teát forrásban lévő vízzel öntsük le, majd áztassuk 3-5 percig, a zöld teát pedig 70-80°C fokra visszahûtött vízben áztassuk 1,5-3 percig. Hőálló talpas pohárba tegyünk jégkockákat, s erre öntsük rá a teákat és az egyéb összetevôket, majd kanállal keverjük össze.

Cukorszirup elkészítése: 1 egység víz és 1egység cukor. Keverjük bele a cukrot a vízbe, míg az teljesen fel nem oldódik. Az oldódást megkönnyíti, ha a vizet elôtte felmelegítjük. A kész szirupot hûtsük vissza, majd újabb használatig tároljuk hűtőben.

További jeges tea receptek az alábbi oldalakon találsz >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.