A tiszta eredetű Dilmah teákat a tea egyik legjobb termőhelyén, Srí Lankán, szüretelik kézzel, majd az ültetvényeken lévő üzemekben feldolgozzák, és a teaszüretet követően néhány napon belül csomagolják, így garantálva az egészséges életmódhoz elengedhetetlen, antioxidánsokban gazdag teák egyedi frissességét és minőségét. A Dilmah tea az évszázadok alatt kialakult teakészítés hagyományait követve készül. Nem keverik más helyről származó teákkal, így minden tea megőrzi a különféle tájegységek adta egyedülálló ízvilágot.
Itt találsz bővebb infót a teákról >>>
Nyári frissítőként mi lehetne finomabb és egészségesebb, mint egy valódi házi jeges tea? A víz után a tea a legtöbbet fogyasztott ital a világon. Bár alapvetően kávéfogyasztó nemzet vagyunk, épp itt az ideje, hogy a tea elfoglalja méltó helyét az italok között a mi kultúránkban is. Közeleg a nyár. Miért is fogyasztanánk előre gyártott, jeges teaitalokat, amikor mi magunk percek alatt készíthetünk friss, tiszta Ceylon jeges teát?
Nemcsak ízében páratlan, hanem rendkívül egészséges is, tiszta eredetének, feldolgozásának és frissen tartó csomagolásának köszönhetően. Csak a valódi, frissen csomagolt tea gazdag valójában antioxidánsokban. Végül, de nem utolsó sorban a Dilmah egyedülálló üzleti filozófiát követ, miszerint üzleti tevékenységét az emberek szolgálatába állítja, így minden Dilmah teafogyasztó egyben hozzájárul számos társadalmilag fontos program támogatásához is a teatermelő országban Sri Lankán (gyarmati nevén Ceylon).
Csatlakozz a Dilmah életérzéshez! >>>
A tea gazdag antioxidánsokban, így jeges teaként a legjobb élénkítő hűsítő a forró nyári napokon. Az antioxidánsok polifenolok, melyek csak a Camilia sinensis (teacserje) leveléből készült teában találhatók meg, más teákban, így a gyümölcs és herba teákban nem. Több tanulmány kimutatta, hogy a zöld és fekete teában lévő polifenolok antioxidáns hatása rendkívül hatékony a szívbetegségek, magas vérnyomás, szívinfarktus, rák és cukorbetegség megelőzésében illetve azok már kialakult betegségeinek enyhítésében. A zöld és fekete tea egyaránt segíti a szájüreg egészségének megőrzését is. Naponta 8–10 csésze tea minden kockázat nélkül fogyasztható.
Próbálja ki receptünket és kóstoljon bele a tea új világába!
Hozzávalók:
• 100ml Dilmah Marokkói Mentás zöld tea
• 50ml Dilmah Lemon&Lime Tea
• 15ml cukorszirup
• Citrom
• jégkocka
Tipp: hőálló talpas pohárba kínáld és citromszelettel díszítsd!
Így készítsd el:
Főzzük le a kétféle teánkat külön-külön. A fekete teát forrásban lévő vízzel öntsük le, majd áztassuk 3-5 percig, a zöld teát pedig 70-80°C fokra visszahûtött vízben áztassuk 1,5-3 percig. Hőálló talpas pohárba tegyünk jégkockákat, s erre öntsük rá a teákat és az egyéb összetevôket, majd kanállal keverjük össze.
Cukorszirup elkészítése: 1 egység víz és 1egység cukor. Keverjük bele a cukrot a vízbe, míg az teljesen fel nem oldódik. Az oldódást megkönnyíti, ha a vizet elôtte felmelegítjük. A kész szirupot hûtsük vissza, majd újabb használatig tároljuk hűtőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.