Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Ajánló

3 pékség, ahol muszáj mindent végigkóstolni!

brót pékség villa bagatelle kenyér
Íme három pékség, ahol nem csalódsz a minőségben, és büszkén vállalhatja nevét a pék!
Brót Pékség: csigatorony a konyhasarokban

A budai Villa Bagatelle földszintjén található üzletbe Csák László cukrász- és pékmester vezetésével mindennemű mesterséges színezék, tartósítószer és ízfokozó használata nélkül, 18-20 órás kelesztéssel készítik a kenyereket, valamint kézműves módszerrel a pékárukat. Egy ablakon át beleshetsz az édes finomságokat előállító műhelybe, ahol a nevezetes csigatorony-variációk születnek. Mialatt kényelmesen falatozol, és kávézol a kertben vagy a most megújult, otthonos konyhasarokban, a gyerekek meghódíthatják a favárat és süthetnek a csigapékségben.

Brót Pékség / Fotó: Végel Dániel
Brót Pékség / Fotó: Végel Dániel
Marmorstein: újjáélesztett hagyomány

Miklós Mihály több évig külföldön igyekezett ellesni a jó kenyér készítésének minden titkát. Hazatérése után fatüzelésű kemencét épített,ó és céget alapított, amelynek a dédapja családnevét adta. (Ezen a néven egykor Esztergomban működött a családi pékség.) A pékmester természetes kovászt használva, adalékanyagok hozzáadása nélkül készíti a sütni valót. Nincs saját boltja , fővárosi és vidéki kiskereskedőknek szállítja ki a különféle kenyereket, bagetteket, ciabattákat, kalácsokat. Az üzletek listáját megtalálod a pékség Facebook-oldalán!

www.facebook.com/marmorstein
www.facebook.com/marmorstein
Pékműhely: ahol hozzávaló a szeretet

A budai családi pékségben a nagyszülők tudására alapozva készít jó kenyereket kiváló minőségű lisztből, vízből, sóból, kovászból és egy csipet szeretetből Vajda József. Meg buktát, rongyoskiflit és minden mást is. Józsi folyamatosan kísérletezik, és az új produktumokról kikéri a nevükön szólított törzsvevők véleményét. Előfordulhat, hogy éppen nem sütött a legendás kakaós csigából, amikor betérsz hozzá vásárolni, viszont szinte biztos, hogy kínál helyette valami természetesből és egészségesből egybegyúrt, adalékmentes finomságot, ami mellé jó szó is jár.

www.facebook.com/pekmuhely
www.facebook.com/pekmuhely
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.