Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Ajánló

3 pékség, ahol muszáj mindent végigkóstolni!

brót pékség villa bagatelle kenyér
Íme három pékség, ahol nem csalódsz a minőségben, és büszkén vállalhatja nevét a pék!
Brót Pékség: csigatorony a konyhasarokban

A budai Villa Bagatelle földszintjén található üzletbe Csák László cukrász- és pékmester vezetésével mindennemű mesterséges színezék, tartósítószer és ízfokozó használata nélkül, 18-20 órás kelesztéssel készítik a kenyereket, valamint kézműves módszerrel a pékárukat. Egy ablakon át beleshetsz az édes finomságokat előállító műhelybe, ahol a nevezetes csigatorony-variációk születnek. Mialatt kényelmesen falatozol, és kávézol a kertben vagy a most megújult, otthonos konyhasarokban, a gyerekek meghódíthatják a favárat és süthetnek a csigapékségben.

Brót Pékség / Fotó: Végel Dániel
Brót Pékség / Fotó: Végel Dániel
Marmorstein: újjáélesztett hagyomány

Miklós Mihály több évig külföldön igyekezett ellesni a jó kenyér készítésének minden titkát. Hazatérése után fatüzelésű kemencét épített,ó és céget alapított, amelynek a dédapja családnevét adta. (Ezen a néven egykor Esztergomban működött a családi pékség.) A pékmester természetes kovászt használva, adalékanyagok hozzáadása nélkül készíti a sütni valót. Nincs saját boltja , fővárosi és vidéki kiskereskedőknek szállítja ki a különféle kenyereket, bagetteket, ciabattákat, kalácsokat. Az üzletek listáját megtalálod a pékség Facebook-oldalán!

www.facebook.com/marmorstein
www.facebook.com/marmorstein
Pékműhely: ahol hozzávaló a szeretet

A budai családi pékségben a nagyszülők tudására alapozva készít jó kenyereket kiváló minőségű lisztből, vízből, sóból, kovászból és egy csipet szeretetből Vajda József. Meg buktát, rongyoskiflit és minden mást is. Józsi folyamatosan kísérletezik, és az új produktumokról kikéri a nevükön szólított törzsvevők véleményét. Előfordulhat, hogy éppen nem sütött a legendás kakaós csigából, amikor betérsz hozzá vásárolni, viszont szinte biztos, hogy kínál helyette valami természetesből és egészségesből egybegyúrt, adalékmentes finomságot, ami mellé jó szó is jár.

www.facebook.com/pekmuhely
www.facebook.com/pekmuhely

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.