Dödölle - az eredeti recept
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

11 könnyű cukkinis étel, amiből kicsit sem hiányzik a hús

Tepsis cukkini
A cukkini a nyár egyik legnépszerűbb zöldsége. Rántva, töltve, rakott vagy tepsis változatban, tócsniként, fasírtként is imádjuk, de tesszük lecsóba, rizottóba, és főzeléket is főzünk belőle. Íme 11 szuper, húsmentes cukkinis recept nyárra.

A cukkinit azért szeretjük, mert jó szerkezetű húsa van, s ha jól van elkészítve, szinte elolvad a szájban. A tökkel és a hasonlóan tölteni vágyott zöldségekkel ellentétben, a cukkini esetében a teljes növény ehető, beleérve a héját és a magjait is. Persze bizonyos méret alatt érdemes csak szőröstül-bőröstül enni a cukkinit, mert a nyáron kapható, tölteni való hatalmas példányoknak túl kemény a héja és a magja is. A mediterrán országokban inkább a sárgás, zsengébb típusú cukkini gyakori.

Aztán persze azért is szeretjük a cukkinit, mert kifejezetten alacsony a kalóriatartalma (10 dkg cukkiniben 15 kalória található), egyáltalán nincs benne koleszterin, cserében viszont található benne mangán, kálium, foszfor, A- és B-vitamin. A cukkini segít karbantartani a szívünket és hatásosan küzd az érelmeszesedés ellen.

Cukkini vásárlásakor figyeljünk rá, hogy hibátlan héjú, jó kemény húsú példányokat vegyünk. Ha tölteni szeretnénk, abban az esetben érdemes nagyjából egyforma méretűeket venni, ha össze szeretnénk főzni valamivel, akkor kisebb darabokat vadásszunk.

A cukkinit - a tökhöz hasonlóan - nem csak tölthetjük, hanem rengeteg féle ételt készíthetünk belőle. Nagyon jó főzelék, párolva egy kis fokhagymával remek diétás köret, salátában is megállja a helyét, levesnek is elkészíthető, egy botmixerrel összesimítva, némi fűszerrel gazdagítva mártásnak sem utolsó.

A magyar konyhában nyaranta közkedvelt lecsó is jól lazítható, gazdagítható cukkinivel. A karikára vágott példányokat a végefelé kell az ételhez adni, és érdemes csak párolni a karikákat, nem pedig teljesen elfőzni. De készíthető belőle tócsni, cukkinifasírt vagy rántott cukkini. Süthetjük rakottasként vagy tepsis változatban, de süthetünk belőle pitét vagy quiche-t is. Íme néhány szuper cukkinis recept hús nélkül:

CUKKINIFASÍRT >>>

BORZAS RÁNTOTT CUKKINI TEJFÖLÖS MÁRTOGATÓSSAL >>>

TEPSIS CUKKINI >>>

CUKKINIS-GOMBÁS PITE >>>

SAJTOS-CUKKINIS RIZOTTÓ >>>

SAJTOS CUKKINIGOLYÓK RÁNTVA >>>

CUKKINIS LECSÓ >>>

CUKKINITÓCSNI MENTÁS-JOGHURTOS MÁRTOGATÓSSAL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.