A rizs adagnak megfelelő kétszeres mennyiségű vizet vagy húsleves alaplét felforralunk, majd beleöntjük az 1 adag rizst. Lassú tűzön, fedő alatt 15-20 percig főzzük. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk. A tűzről levéve még 15 percig fedő alatt állni hagyjuk.
Egy adag rizst kevés olajon megpirítunk, majd felöntjük 2 adag vízzel, sózzuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a rizsszemek meg nem puhulnak. Az olajtól nem lesz ragadós és száraz a rizs.
Egy adag rizst megpirítunk egy olyan lábasban, amit a sütőben is használhatunk. Egy másik edényben felforraljuk a 2-szeres mennyiségű vizet, vagy húsleves alaplét, majd amikor a rizsszemek kifehéredtek, ráöntjük. Az edényt alufóliával lefedjük, betesszük a sütőbe, és közepes hőmérsékleten 20-25 percen át főzzük a rizst.
Egy adag rizst beleöntünk egy mikrózható tálba, és felöntjük kétszeres mennyiségű hideg vízzel és magas hőfokon 10 percig főzzük. Megkeverjük, sózzuk és lefedjük egy mikrósütő-biztos fedővel és még további 4 percig főzzük. Ha elkészült a mikróból kivéve állni hagyjuk még néhány percig. Ha kemények maradtak a szemek, akkor egy-egy percre tedd vissza a mikróhullámú-sütőbe.
A boltokban kapható zacskós risz elkészítése egyszerű. Az előfőzött rizst a csomagoláson található utasítás szerint készítjük el, de a főzőlébe tehetünk leveskockát is, hogy ízletesebb legyen a rizs.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.