Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Szétfő, összeragad, odakozmál, még mindig kemény. Hányszor szembesültél ezekkel, ha rizst főztél? A rizsfőzés egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre látszik. Adunk néhány tippet, hogy könnyedén elkészíthesd az egyik legnépszerűbb köretet.

Hagyományos módszer

A rizs adagnak megfelelő kétszeres mennyiségű vizet vagy húsleves alaplét felforralunk, majd beleöntjük az 1 adag rizst. Lassú tűzön, fedő alatt 15-20 percig főzzük. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk. A tűzről levéve még 15 percig fedő alatt állni hagyjuk.

Olajjal

Egy adag rizst kevés olajon megpirítunk, majd felöntjük 2 adag vízzel, sózzuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a rizsszemek meg nem puhulnak. Az olajtól nem lesz ragadós és száraz a rizs.

Sütőben

Egy adag rizst megpirítunk egy olyan lábasban, amit a sütőben is használhatunk. Egy másik edényben felforraljuk a 2-szeres mennyiségű vizet, vagy húsleves alaplét, majd amikor a rizsszemek kifehéredtek, ráöntjük. Az edényt alufóliával lefedjük, betesszük a sütőbe, és közepes hőmérsékleten 20-25 percen át főzzük a rizst.

Mikróban

Egy adag rizst beleöntünk egy mikrózható tálba, és felöntjük kétszeres mennyiségű hideg vízzel és magas hőfokon 10 percig főzzük. Megkeverjük, sózzuk és lefedjük egy mikrósütő-biztos fedővel és még további 4 percig főzzük. Ha elkészült a mikróból kivéve állni hagyjuk még néhány percig. Ha kemények maradtak a szemek, akkor egy-egy percre tedd vissza a mikróhullámú-sütőbe.

Zacskóban

A boltokban kapható zacskós risz elkészítése egyszerű. Az előfőzött rizst a csomagoláson található utasítás szerint készítjük el, de a főzőlébe tehetünk leveskockát is, hogy ízletesebb legyen a rizs.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.