Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Alapételek

7 bevált trükk, hogy tökéletes legyen a cordon bleu!

cordon bleu
7 jó tanács, hogy a saját konyhádban is olyan profin készíthesd el ezt a közkedvelt nemzetközi fogást, mint egy mesterszakács.
1. a Hús:

A cordon bleu-t eredetileg vastagabb szelet borjúhúsból készítették, ám az idők folyamán sertésből, csirkéből és pulykából is népszerűvé vált. Ha teheted, próbáld ki a klasszikus receptet és vágass a hentessel 15 dkg-os szeleteket borjúcombból, -karajból vagy -felsálból! Sertéshúsból szintén combot vagy karajt, csirkéből és pulykából filézett mellet vegyél hozzá.

Ha cordon bleut készítesz, akkor a húst csak enyhén sózd és borsozd meg, mert a sonka és a sajt is sós!
Ha cordon bleut készítesz, akkor a húst csak enyhén sózd és borsozd meg, mert a sonka és a sajt is sós!
2. a Sonka:

Felejtsd el a vizes, ízetlen gépsonkákat – a borjú igazán megérdemel egy pácolt nemes sonkát vagy jófajta főtt sertéssonkát! A sertéskarajhoz passzol a füstölt tarja, a csirke- és pulykamellfiléhez pedig a sült-főtt combsonka is.

3. Sajt:

Add meg ennek is a módját, és az unalmas trappista helyett válassz valamilyen markáns ízű hegyi sajtot, pl. Gruyère-t vagy ementálit.

Tudod, mekkor a világ legnagyobb sajtja? Itt olvashatsz róla >>>

4. A hús előkészítése:

Két réteg folpak között finoman veregesd ki a húst a klopfoló sima felével, majd készíts bele zsebet a sonka és a sajt számára. (A húst csak enyhén sózd és borsozd meg, mert a sonka és a sajt is sós!) Eljárhatsz úgy is, hogy a majdnem teljesen félbevágott, aztán szétnyitott hússzeleteket klopfolod ki, mielőtt rájuk fekteted a sonkát, valamint a sajtot. Végül a kibélelt zsebeket, illetve az összehajtott húsokat tűzd össze fogpiszkálóval vagy hústűvel.

Próbáld ki úgy is a cordon bleut, hogy a sonka és a sajt mellé kevés hagymást is a hús közé zársz!
Próbáld ki úgy is a cordon bleut, hogy a sonka és a sajt mellé kevés hagymást is a hús közé zársz!
5. Panírozás:

Gondosan forgasd meg a húscsomagokat lisztben, villával felvert tojásban és friss zsemle- vagy fehérkenyér-morzsában (panko morzsában), majd finoman nyomkodd rájuk a bundát. Ne felejts el sót tenni a tojásba! A panírt feldobhatod, ha a morzsához reszelt sárgarépát keversz.

6. Sütés:

Hevíts közepesen forróra 30 dkg vajat, majd alacsonyabb lángon süsd benne a bundázott húscsomagokat mindkét oldalukon 5-5 percig. Ezalatt a sajt megolvad, a borjú pedig szép rózsaszín és szaftos marad. (A vajhoz adhatsz egy kis olajat, nehogy megégjen.)

7. Paraszt cordon bleu:

A klasszikus recept újragondolt változatához egy kiklopfolt sertéskaraj-szeletre fektess baconcsíkokat, füstölt sajtot és hagymakarikákat, majd fedd be az egészet egy másik szelet kiklopfolt hússal. Tűzd össze, a szokásos módon panírozd, és bő étolajban süsd ki.

Magyar ízeket keresel? Itt találod >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.