Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Alapételek

6+1 tipp ha otthonról viszed a salátaebédet

diétás ebéd az irodában egy tartalmas saláta
Rendelt ebéd helyett otthonról vinnél saját készítésű salátát a munkahelyedre? Nem mindegy, mit és hogyan pakolsz a dobozba!
1. Csomagolás

Ne keverd össze reggel a salátát az öntettel! Merd a dresszinget a doboz aljára, majd rétegezd rá a hozzávalókat úgy, hogy a legnehezebbek kerüljenek alulra, és csak fogyasztás előtt rázd össze! Így megóvhatod a salátalevelek roppanós frissességét, mert nem fognak délig a dresszingben punnyadni.

2. Citromcikk

Ne felejts el a dobozba tenni egy citromcikket! Öntet helyett a zöldsalátára csepegtetheted a levét, vagy felfrissítheted vele az esetleg fonnyadttá vált salátaleveleket.

3. Házi dresszing

A gyakran műanyagízű flakonos öntetek helyett turbózd fel a salátádat saját készítésű vinaigrette-tel vagy rázz össze egy doboz joghurtot pestóval! Kis csatos vagy befőttes- és bébiételes üvegben biztonságosan szállíthatók.


4. Sózás

Nem kell túlzásba vinni, de egy csipetnyi durva szemű tengeri sótól vagy sóvirágtól izgalmasabb és jobb ízű lesz a salátád. Sót akár az íróasztalfiókodban is tarthatsz.

5. Fő a változatosság

A különféle salátaleveleket naponta másként variálhatod és tartalmasabbá teheted zöldségekkel (pl. spárgával, brokkolival, édesburgonyával), hüvelyesekkel, magvakkal és gabonafélékkel (pl. lencsével, csicseriborsóval, quinoával, bulgurral) vagy kuszkusszal, továbbá főtt tojással, csirkehússal, pulled porkkal (lassan sült, villával szálasra tépett sertéshússal).

Pulled pork recept >>>
6. Fantáziadús toppingok

A legegyszerűbb zöldsalátát is feldobhatod egy rafinált ízkombinációjú feltéttel.

Pl. adj hozzá:

– kockákra vágott sonkát, feta sajtot és őszibarackot;

– brokkolit, quinoát és írós dresszinget;

– datolyát, pirított mandulát és reszelt parmezánt;

– reszelt sárgarépát, morzsolt kecskesajtot és pisztáciát;

– fűszeres mexikói sertéssültdarabkákat (carnitast), felkockázott avokádót és kisebb darabokra tört tortillachipset.

+1. Ne a dobozból egyél!

Lehetőleg menj ki a konyhába, rakd át a salátádat tálba vagy tányérra és rendesen teríts meg magadnak, vagy legalább annyi időre szakadj el a munkától az asztalodnál, amíg megebédelsz!

Saláták házilag >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.