Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Alapételek

A grillpartik pótolhatatlan kencéje: házi ajvár, a paprikák kaviárja

Akik egyszer már kóstolták az ajvárt, azok konyhájában biztosan állandó helye van ennek a különleges finomságnak. A grillezett húsok nélkülözhetetlen kísérője, de a legnagyobb szerb paprikakrém-rajongók akár magában, vagy pirítósra kenve is szívesen fogyasztják. Ha nekilátsz otthon az elkészítésének, akkor két dologra lesz szükséged: friss hozzávalókra, és egy szuper receptre. Az utóbbit mi biztosítjuk.

Kevesen tudják, de az ajvár elnevezése a török havyar szóból ered, ami annyit jelent, hogy sózott kaviár. Grillezett húsok mellé szinte kötelező, de mártogatósnak, vagy kenyérre, esetleg pirítósra kenve is zseniális. Igaz, elkészítése egy picit időigényes, de az íze bőven kárpótol azért az egy óráért, amit ráfordítasz. A szerb konyha ikonikus finomsága egyébként szépen lassan a magyar háztartásokban is természetessé válik. Szóval nem árt, ha neked is van egy tuti recepted! Mutatjuk a szerintünk legjobbat.

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán, kb. 30 dkg
  • 5 db kápia paprika, kb. 40-50 dkg
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db citrom vagy 2 tk. balzsamecet
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

Opcionális:

  • paradicsom
  • zöldfűszer
  • chili

A HÁZI AJVÁR PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.