Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kinek van kedve bekapcsolni a sütőt a nyári hőségben? Piskóta helyett készíts alapot morzsából, kenj rá krémet, esetleg pakold meg gyümölccsel – a többit elvégzi a hűtő!

A legegyszerűbb változathoz keverj össze 20 dkg tetszőleges kekszmorzsát 7,5 dkg olvasztott vajjal vagy 10 dkg olvasztott csokoládéval, nyomkodd az alján sütőpapírral kibélelt, az oldalán étolajjal megkent 26 cm-es, kapcsos tortaformába, és hagyd megszilárdulni a hűtőben 30-45 perc alatt.

Egy átlagos háztartásban mindig akad valamilyen morzsának való. Daráld le, tördeld szét kézzel vagy töltsd hűtőtasakba és görgesd rajta a sodrófát, esetleg kalapáld szemcsésre húsklopfolóval vagy nehéz serpenyővel.

1. Háztartási és vajaskeksz: semleges ízének köszönhetően mindenféle tortához kiváló. Olvassz meg vízfürdőben 5 dkg étcsokoládét vagy -bevonót, keverd simára 6 dkg puha vajjal, majd dolgozz bele 12,5 dkg kekszmorzsát. Csoki nélkül világos alapot készíthetsz.



2. Amarettini: Az olasz mandulás csók különösen jól illik a kávékrémes vagy bogyós gyümölcsös kánikulatortákhoz. Morzsolj össze 20 dkg amarettinit és keverd össze 12,5 dkg olvasztott vajjal. Hűtsd legalább 10 percig, mielőtt rátöltöd a krémet.

3. Babapiskóta: felerészben keksszel, kukoricapehellyel vagy kétszersülttel helyettesítheted, ha túl édesnek találod. Morzsolj finomra 15 dkg babapiskótát, dolgozd össze 6 dkg olvasztott vajjal, és hagyd megszilárdulni a hűtőben. Vagy keverj össze 10 dkg babapiskóta- és 7,5 dkg amarettinimorzsát 7,5 dkg olvasztott vajjal.

4. Cornflakes: a ropogós kukoricapehely ideális alap könnyű, levegős krémek alá. A kész torta dekorálására is használhatod. Törj apróra 2 bögre natúr kukoricapelyhet, keverd össze 7,5 dkg cukorral és 12,5 dkg olvasztott vajjal. Vagy olvassz meg 15 dkg tejcsokoládét és forgass bele 10 dkg összetört pelyhet.

5. Puffasztott rizs: a nem sós rizstallért, a natúr vagy csokis rizsszeletet és a bioboltban kapható ömlesztett puffasztott rizst egyaránt olvasztott csokoládéval, valamint zsiradékkal kell összekeverni, hogy összeálljon. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Olvassz meg külön-külön 20 dkg fehér vagy étcsokoládét és 5 dkg vajat 1 ek. mézzel együtt. Keverd össze, és forgass bele 5 dkg puffasztott rizst. Vagy olvassz meg 10 dkg étcsokit 2,5 dkg kókuszzsírral együtt, majd vegyíts bele 20 dkg kis darabokra vágott (csokoládés) rizsszeletet.

6. Kétszersült: ízletesebb lesz a morzsájából készített alap, ha őrölt olajos magvakkal gazdagítod. Olvassz meg 12,5 dkg vajat, adj hozzá 1 ek. cukrot, és forgass bele 10 dkg ledarált vagy aprítógépben morzsává őrölt kétszersültet, valamint 5 dkg mandulát.

7. Cantuccini: a nagyobb manduladarabokat tartalmazó kemény olasz süteményt késes aprítógéppel vagy turmixgépben tudod morzsává őrölni. 20 dkg sütimorzsát öntözz meg 2 ek feketekávéval. Vízfürdőben olvassz meg 10 dkg 50%-os étcsokoládét 2 dkg vajjal együtt, majd forgasd össze a megpuhult mandulás morzsával.

8. Olajos magvak: tartalmas alapot szolgáltatnak paleo tortához, amelyet többórás hűtést követően megkenhetsz krémmel vagy megrakhatsz fagylalttal. 25 dkg őrölt mandulát, mogyorót vagy diót keverj krémesre 10 dkg puha kókuszzsírral (dió esetén elég 5 dkg). Dolgozz bele 4-5 ek. eritritet és 2 ek. holland kakaóport, lazítsd kb. 1/2 dl vízzel, majd oszlasd el a formában.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.