Kiderült, hogy az uborka pontosan ugyanazt a hódító utat járja be, mint a citrom, legalább akkora sikerrel. Kövessük végig!
Azért, mert a citrom...
...tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal
...íze csodásan harmonizál az édes ízekkel
...frissességet ad minden italnak
...klasszikus limonádé alapanyag
Mindez az uborkára ugyanígy elmondható, sőt kiegészíthetjük még egy nagyon fontos ismérvvel: az uborka nem keserű (míg a citrom héja akár egy koktél ízét is elronthatja ezáltal)!
Az uborkáról teljesen normális módon a saláta, tzatziki, vagy akármilyen más, sós étel jut eszünkbe. De gondoljunk arra is, hogy léteznek pikáns, pikánsan sós-édes ételek italok is, így talán már nem lesz olyan nehéz elképzelnünk, hogy az uborka IGENIS finom limonádéban, koktélokban, egyáltalán nem furcsa összetevő édes italokban. Sőt, semleges, és szintén nagyon friss, egészséges ízvilágot ad. Nézzük a legfontosabbakat - sorban haladva!
A legtrendibb szórakozóhelyeken már láthatjuk, hogy frissítőnek nem vizet/ citromos vizet, hanem uborkás vizet szolgálnak fel. Íze valójában annyira kellemes és semlegesen friss, hogy mindenféle étel és ital mellé tökéletesen passzol. Ha otthon szeretnénk egy egészséges nyári hidratáló italt készíteni, tehetünk még bele friss mentalevelet, gyömbért, lime-ot is akár.
Elkészítése ugyanannyira egyszerű, mint más gyümölcsös limonádék készítése. Ha igazán intenzív ízhatást szeretnénk, akkor uborkás cukorszirupot is használhatunk (ügyelj a jó minőségre!). Jég + citrusok + édesítés + szóda, és már kész is!
Szinte az összes koktélt, amelyben van friss gyümölcs, elkészíthetjük uborkával is. Pl. Cointreau Fizz, Gin Tonic, stb.
Néhány italt már eleve uborka kivonattal is ízesítenek. Pl. ilyen a Hendrick's Gin, de létezik persze uborkás cukorszirup is.
A Madison Perfumery jóvoltából megillatoltunk egy csomó parfümöt is, és őszintén be kell látnom, hogy az uborka egy csodás illatot ad! Friss, nyárias, könnyed, légies, organikus.... Kell ennél több?
Ne is habozzatok, az uborka igazán nem luxuscikk, és nyugodtan kísérletezhettek vele!
Azért a jóból is megárt a sok. Univerzális hozzávaló, az igaz, de pl. színes italokban iszonyúan nem mutat jól, és a citrusokon, mentalevélen és néhány gyümölcsön kívül máshoz nem illik túl jól ez a zöldség. Kezdd azzal az egyszerű lépéssel, hogy a citromot cseréled uborkára más gyümölcsöket nem tartalmazó italodban!
Hendrick’s Tonik
Hozzávalók:
50 ml Hendrick's Gin
150 ml tonik (lehetőleg “Indian”, azaz alacsony cukortartalmú)
3 vékony szelet uborka
A gint és a tonikot óvatosan jégre töltjük egy long drinkes pohárban, majd gyengéden megkeverjük, és beletesszük az uborkaszeleteket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.