Ráadásul a Vidék íze magazin kiváló tortája azért is jön kapóra, mert sütni sem kell, csak hűteni. Ha elkészíted ezt a színes és különleges desszertet, garantáltan elvarázsolhatod vele a családodat és a barátaidat. De nézzük is, hogyan készül a torta!
Íme a Vidék Íze magazin remek receptje a bazsalikomos paradicsomtortához
Hozzávalók:
Az alaphoz (egy 24 cm átmérőjű formához):
- 24 dkg édes keksz
- 14 dkg vaj
- 1 evőkanál porcukor
A krémhez:
- 20 dkg krémsajt
- 1 dl sűrű joghurt
- 2 dl tejszín
- 8 lap zselatin
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 közepes paradicsom
A tetejére:
- 15 dkg színes koktélparadicsom
- 1-2 evőkanál porzselatin
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 kis csokor bazsalikom
Elkészítés:
- Előző nap a krémbe kerülő 3-4 paradicsomot botmixerrel összetörjük. Egy tiszta konyharuhába öntjük, megcsomózzuk, egy tál fölé rakjuk, és egy éjszakán át hagyjuk kicsöpögni. A piros rostok a konyharuhában maradnak, és a tálba kifolyik a fehér paradicsomlé.
- Összetörjük a kekszet, összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal. Egy nagyobb tortaforma aljába belenyomkodjuk, és legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
- A krémhez habot verünk a tejszínből. Egy másik tálban összekeverjük a krémsajtot a joghurttal, cukorral, vaníliás cukorral. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk, utána kifacsarjuk.
- A fehér paradicsomlevet felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint, végül hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a fehér krémben. Ráöntjük a kekszes alapra és hűtőben dermesztjük pár órát.
- A színes koktélparadicsomokat forró vízbe mártjuk, és óvatosan meghámozzuk. Ügyesen megfelezzük (pár aprócska maradhat egyben is). Kirakjuk velük a torta tetejét, közéjük pedig jöhetnek a bazsalikomlevelek.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd oldódásig melegítjük. Hozzákeverünk egy-két evőkanál porcukrot, és ráöntjük a paradicsomok tetejére. Ismét betesszük a hűtőszekrénybe pár órára.
Borítókép: Vidék íze magazin