Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Alapételek

Bazsalikomos paradicsomtorta: egy különleges desszert, ami sütés nélkül készül

Bazsalikomos paradicsomtorta / Fotó: Vidék íze
A paradicsom és a bazsalikom számos ételben szerepel, hiszen tudjuk jól, hogy kiváló párost alkotnak. Na, de tortában? Ki hallott már ilyet? Pedig, ahogyan az az alábbi receptből is kiderül, egyáltalán nem lehetetlen, hogy ez a két hozzávaló is szerepeljen a desszertben.

Ráadásul a Vidék íze magazin kiváló tortája azért is jön kapóra, mert sütni sem kell, csak hűteni. Ha elkészíted ezt a színes és különleges desszertet, garantáltan elvarázsolhatod vele a családodat és a barátaidat. De nézzük is, hogyan készül a torta!

Íme a Vidék Íze magazin remek receptje a bazsalikomos paradicsomtortához

Hozzávalók:

Az alaphoz (egy 24 cm átmérőjű formához):

  • 24 dkg édes keksz
  • 14 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor

A krémhez:

  • 20 dkg krémsajt
  • 1 dl sűrű joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 8 lap zselatin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 közepes paradicsom

A tetejére:

  • 15 dkg színes koktélparadicsom
  • 1-2 evőkanál porzselatin
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 kis csokor bazsalikom

Elkészítés:

  1. Előző nap a krémbe kerülő 3-4 paradicsomot botmixerrel összetörjük. Egy tiszta konyharuhába öntjük, megcsomózzuk, egy tál fölé rakjuk, és egy éjszakán át hagyjuk kicsöpögni. A piros rostok a konyharuhában maradnak, és a tálba kifolyik a fehér paradicsomlé.
  2. Összetörjük a kekszet, összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal. Egy nagyobb tortaforma aljába belenyomkodjuk, és legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
  3. A krémhez habot verünk a tejszínből. Egy másik tálban összekeverjük a krémsajtot a joghurttal, cukorral, vaníliás cukorral. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk, utána kifacsarjuk.
  4. A fehér paradicsomlevet felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint, végül hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a fehér krémben. Ráöntjük a kekszes alapra és hűtőben dermesztjük pár órát.
  5. A színes koktélparadicsomokat forró vízbe mártjuk, és óvatosan meghámozzuk. Ügyesen megfelezzük (pár aprócska maradhat egyben is). Kirakjuk velük a torta tetejét, közéjük pedig jöhetnek a bazsalikomlevelek.
  6. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd oldódásig melegítjük. Hozzákeverünk egy-két evőkanál porcukrot, és ráöntjük a paradicsomok tetejére. Ismét betesszük a hűtőszekrénybe pár órára.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.