Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csupacsokis brownie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Epres blondie
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Babgulyás
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Bazsalikomos paradicsomtorta: egy különleges desszert, ami sütés nélkül készül

Bazsalikomos paradicsomtorta / Fotó: Vidék íze
A paradicsom és a bazsalikom számos ételben szerepel, hiszen tudjuk jól, hogy kiváló párost alkotnak. Na, de tortában? Ki hallott már ilyet? Pedig, ahogyan az az alábbi receptből is kiderül, egyáltalán nem lehetetlen, hogy ez a két hozzávaló is szerepeljen a desszertben.

Ráadásul a Vidék íze magazin kiváló tortája azért is jön kapóra, mert sütni sem kell, csak hűteni. Ha elkészíted ezt a színes és különleges desszertet, garantáltan elvarázsolhatod vele a családodat és a barátaidat. De nézzük is, hogyan készül a torta!

Íme a Vidék Íze magazin remek receptje a bazsalikomos paradicsomtortához

Hozzávalók:

Az alaphoz (egy 24 cm átmérőjű formához):

  • 24 dkg édes keksz
  • 14 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor

A krémhez:

  • 20 dkg krémsajt
  • 1 dl sűrű joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 8 lap zselatin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 közepes paradicsom

A tetejére:

  • 15 dkg színes koktélparadicsom
  • 1-2 evőkanál porzselatin
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 kis csokor bazsalikom

Elkészítés:

  1. Előző nap a krémbe kerülő 3-4 paradicsomot botmixerrel összetörjük. Egy tiszta konyharuhába öntjük, megcsomózzuk, egy tál fölé rakjuk, és egy éjszakán át hagyjuk kicsöpögni. A piros rostok a konyharuhában maradnak, és a tálba kifolyik a fehér paradicsomlé.
  2. Összetörjük a kekszet, összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal. Egy nagyobb tortaforma aljába belenyomkodjuk, és legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
  3. A krémhez habot verünk a tejszínből. Egy másik tálban összekeverjük a krémsajtot a joghurttal, cukorral, vaníliás cukorral. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk, utána kifacsarjuk.
  4. A fehér paradicsomlevet felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint, végül hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a fehér krémben. Ráöntjük a kekszes alapra és hűtőben dermesztjük pár órát.
  5. A színes koktélparadicsomokat forró vízbe mártjuk, és óvatosan meghámozzuk. Ügyesen megfelezzük (pár aprócska maradhat egyben is). Kirakjuk velük a torta tetejét, közéjük pedig jöhetnek a bazsalikomlevelek.
  6. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd oldódásig melegítjük. Hozzákeverünk egy-két evőkanál porcukrot, és ráöntjük a paradicsomok tetejére. Ismét betesszük a hűtőszekrénybe pár órára.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.