Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Így készíti Borbás Marcsi a szilvás gombócot - az alaptészta egészen más, mint a megszokott!

Borbás Marcsi kelt tésztából készült szilvás gombócát ki kell próbálnod: mákba forgatva, porcukorral mennyei! Íme, a recept.

A gombócot mindenki szereti, legfeljebb abban lehet némi vita, hogy mivel töltsük meg: készülhet szilvás gombóc, epres gombóc, barackos gombóc, lekváros gombóc, de akár kakaós gombóc is. Ami ezekben közös, az a burgonyás alaptészta, amibe a belevalót csomagoljuk - ezért is csigázott fel bennünket Borbás Marcsi receptje, aki a szilvával vagy szilvalekvárral töltött gombócait egy lágy kelt tésztából készíti, majd meleg, olvasztott vajba és porcukros darált mákba forgatja. Íme a recept!

Hozzávalók Borbás Marcsi kelt tésztás szilvás gombócához:

A kelt tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. zsír

A töltelékhez:

  • szilva vagy szatmári szilvalekvár (sűrű, már-már kemény massza)

A mákos szóráshoz:

  • 6-7 dkg vaj
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor

Ebből a mennyiségből kb. 50-55 db gombóc készül.

Elkészítése:

A pontos metódust a Médiaklikk oldalára kattintva nézhetitek meg - vigyázat, azonnali gombócéhséget okoz!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.