Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Alapételek

Így készíti Borbás Marcsi a szilvás gombócot - az alaptészta egészen más, mint a megszokott!

Borbás Marcsi kelt tésztából készült szilvás gombócát ki kell próbálnod: mákba forgatva, porcukorral mennyei! Íme, a recept.

A gombócot mindenki szereti, legfeljebb abban lehet némi vita, hogy mivel töltsük meg: készülhet szilvás gombóc, epres gombóc, barackos gombóc, lekváros gombóc, de akár kakaós gombóc is. Ami ezekben közös, az a burgonyás alaptészta, amibe a belevalót csomagoljuk - ezért is csigázott fel bennünket Borbás Marcsi receptje, aki a szilvával vagy szilvalekvárral töltött gombócait egy lágy kelt tésztából készíti, majd meleg, olvasztott vajba és porcukros darált mákba forgatja. Íme a recept!

Hozzávalók Borbás Marcsi kelt tésztás szilvás gombócához:

A kelt tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. zsír

A töltelékhez:

  • szilva vagy szatmári szilvalekvár (sűrű, már-már kemény massza)

A mákos szóráshoz:

  • 6-7 dkg vaj
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor

Ebből a mennyiségből kb. 50-55 db gombóc készül.

Elkészítése:

A pontos metódust a Médiaklikk oldalára kattintva nézhetitek meg - vigyázat, azonnali gombócéhséget okoz!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.