Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Alapételek

Így készíti Borbás Marcsi a szilvás gombócot - az alaptészta egészen más, mint a megszokott!

Borbás Marcsi kelt tésztából készült szilvából készült szilvás gombócát ki kell próbálnod, mákba forgatva porcukorral - mennyei! Íme a recept.

A gombócot mindenki szereti, legfeljebb abban lehet némi vita, hogy mivel töltsük meg: készülhet szilvás gombóc, epres gombóc, barackos gombóc, lekváros gombóc, de akár kakaós gombóc is. Ami ezekben közös, az a burgonyás alaptészta, amibe a belevalót csomagoljuk - ezért is csigázott fel bennünket Borbás Marcsi receptje, aki a szilvával vagy szilvalevárral töltött gombócait egy lágy kelt tésztából készíti, majd meleg, olvasztott vajba és porcukros darált mákba forgatja. Íme a recept!

 

Hozzávalók Borbás Marcsi kelt tésztás szilvás gombócához:

A kelt tésztához:

  • 60 dkg lisz
  • 3 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 2 ek zsír

A töltelékhez:

  • szilva vagy szatmári szilvalekrvár (sűrű, már-már kemény massza)

A mákos szóráshoz:

  • 6-7 kg vaj
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor

Ebből a mennyiségből kb. 50-55 db gombóc készül.

Elkészítése:

A pontos metódust a Médiakikk oldalára kattintva nézhetitek meg - vigyázat, azonnali gombócéhséget okoz!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.