Hagymás rostélyos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Epres blondie
Finomfőzelék
Alapételek

Csirkepaprikás nokedlivel és fejes salátával, a legtökéletesebb ebéd, ahogy a nagyi csinálta

Csirkepaprikás nokedlivel /Recept és fotó: Vidék íze magazin
A csirkepaprikás az egyik, ha nem a legjobb magyaros étel. Nokedlivel és friss, ecetes lébe áztatott fejes salátával kínálva nem is kell más szombaton ebédre.

Pörköltet szinte mindenből lehet készíteni, legyen szó csirke-, sertés-, marha- vagy éppen vadhúsról, mindenből mennyei finom fogás varázsolható az asztalra. Léteznek emellett gombából, lencséből, csicseriborsóból, sőt tojásból készült pörköltek is, ám a felsoroltak közül a legnagyobb klasszikus a csirkepaprikás. Ez az az étel, amit a nagymamák rendszeresen készítettek, ha mentek az unokák látogatóba, és ez az, ami bármikor felidézi a gondtalan gyermekéveket.

Csirkepaprikás nokedlivel /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Csirkepaprikás nokedlivel /Recept és fotó: Vidék íze magazin

A Vidék íze magazin receptjét követve olyan csirkepaprikást készíthetsz, ami garantáltan megszépíti a hétvégét. Mutatjuk a receptet.

Csirkepaprikás nokedlivel, fejes salátával

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 1 db kis csirke
  • 2 db vöröshagyma
  • libazsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • bors

A nokedlihez:

  • 4 db tojás
  • kb. 30 dkg liszt

Elkészítés:

  1. Két-három evőkanál libazsíron átlátszóra pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne 1-2 evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Öntünk rá körülbelül fél deci vizet, és visszarakjuk a tűzhelyre.
  2. Beletesszük a kis kockákra vágott paprikát és a nagyon apróra felkockázott paradicsomot. Kicsit rotyogtatjuk együtt, majd ebbe a sűrű szaftba rakjuk a feldarabolt csirkét. Fűszerezzük sóval, borssal, egy csipetnyi őrölt köménnyel. Ha csípősen szeretjük, akkor tehetünk hozzá pár karika erős paprikát. Fedő alatt főzzük, közben gyakran ránézünk, öntünk alá egy kis vizet, ha szükséges.
  3. Egy nagy tálba ütjük a tojásokat. Annyi lisztet kavarunk hozzá, hogy jó sűrű legyen a tészta. Nem kell agyonkavarni, egyáltalán nem baj, ha nem szép sima. Bő sós vizet forralunk egy nagy fazékban. Ha felforrt, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát, közben többször megkeverjük, mert a nyers tésztadarabkák hajlamosak összeragadni. Ha feljöttek a nokedlik a víz színére, akkor még egy-két percig forraljuk, majd tésztaszűrővel kiszedjük. Hideg víz alatt átöblítjük, tálba szedjük, és egy kevés zsiradékkal összekeverjük, így álltában nem fognak összeragadni a szemek.
  4. A kész pörköltet nokedlivel és friss fejes salátával tálaljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.