Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A paprikás csirke nokedlivel és uborkasalátával mindig fenséges étel. Egyes változatai némileg eltérnek egymástól, de a lényeg mindig az omlós hús és a sűrű, tejfölös szaft. Mutatjuk a legjobb csirkepaprikás receptjeinket!

Van, aki paprikás csirkének, van, aki csirkepaprikásnak hívja, de bárhogy is nevezzük, tény, hogy nem sok finomabb étel van a világon, ami ilyen sűrű, krémes szafttal és omlós hússal csábít. Köretként leginkább a nokedli passzol hozzá, de tarhonyával vagy főtt tésztával is isteni! Mutatjuk a legjobb receptjeinket, de elöljáróban következzen néhány jó tanács ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön!

5 tipp, hogy tökéletes legyen a csirkepaprikás

  • A szárnyat és a combot érdemes bőrrel és csonttal együtt főzni, mert az ezekből felszabaduló kollagéntől és zsírtól tartalmas lesz a szaft.
  • A hús súlyának kb. 20%-a legyen vöröshagyma. Aprítsd finomra, és hagyj neki elég időt, hogy teljesen puhára párolódjon.
  • Megfelelő lesz a sűrűsége és teljesen szétfő benne a hagyma, ha az ételt bőrös-csontos csirkehúsból főzöd, és fedő alatt lassan rotyogtatod, amíg a hús megpuhul. Selymesebbé teheted a szaftot, ha átpasszírozod vagy botmixerrel összeturmixolod. Krémesebb és lágyabb szaftot kapsz, ha habaráskor a tejföl kb. 1/3-át tejszínnel helyettesíted. A felénél többet ne adj hozzá, mert akkor elfedi a tejföl savanykás ízét.
  • A húst gyenge-közepes tűzön, fedő alatt párold, és kevergesd, amíg puhulni kezd. A vége felé már óvatosan forgasd, mert széteshet. Akkor van kész, amikor a hús láthatóan elválik a csonttól. Nagyobb húsdarabok esetén ez 1-1,5 órába is beletelhet.
  • A nokedlit csak akkor forgasd az ételbe, ha biztosan elfogy, mert nokedlivel együtt csak másnapig áll el. Illik hozzá a párolt rizs, a főtt tészta és a tarhonya is.

Az 5 legjobb csirkepaprikás recept

Paprikás csirke nokedlivel

Paprikás csirke /Fotó: Shutterstock
Paprikás csirke /Fotó: Shutterstock

Csirkemellpaprikás

Csirkemellpaprikás /Fotó: Mindmegette
Csirkemellpaprikás
FOTÓ: MINDMEGETTE

Paprikás csirke galuskával

Paprikás csirke nokedlivel
Paprikás csirke nokedlivel

Paprikás csirke

Klasszikus paprikás csirke recept
Klasszikus paprikás csirke recept

Tejfölös csirkepaprikás tarhonyával

Tejfölös csirkepaprikás tarhonyával
Tejfölös csirkepaprikás tarhonyával

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.