Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Alapételek

5 egyszerűen elkészíthető vegetáriánus étel

Van, aki az egészsége miatt, mások elvi okokból nem fogyasztanak húst. Arról, hogy ez jó, vagy nem, lehet vitatkozni, de nem érdemes. Valószínűleg ebben is, mint sok minden másban, az arany középút a jó megoldás. Ha tehát szeretnél húsmentes napokat tartani, de nincs ötleted, mi kerüljön az asztalra, mutatjuk a mi kedvenc vega ételeinket.

A vegetarianizmust egyre többen választják elsősorban az egészségesebb életmód reményében. A vegetarianizmus az a táplálkozási gyakorlat, amely mindenfajta táplálék elfogyasztását elveti, amely egy állat megölését feltételezi. A dolog ugyanakkor ennél kicsit összetettebb, hiszen a vegetarianizmusnak több fajtája van, attól függően, hogy milyen élelmiszercsoportok fogyasztását mellőzzük az étkezések során.

Így legyél vega

1. Haladj fokozatosan! Ne hirtelen, inkább szép lassan változtass az étrendeden és életmódodon. Először hagyd el a vörös húsokat, majd néhány héttel később a sertéshúst, majd a csirkét és aztán, amennyiben úgy döntesz, a halakat, tengeri ételeket. A fokozatok között akár 3-4 hetet is hagyhatsz, így még könnyebben fog menni a váltás és nem lesz hiányérzeted sem.

2. Ügyelj a hiányzó tápanyagok bevitelére! A vegetáriánusoknak elsősorban a fehérjék, ómega-3 zsírsavak, vas, cink, kalcium, D-vitamin és B12-vitamin megfelelő mennyiségű bevitelére kell odafigyelniük. A D-vitamin és B12-vitamint mindenképpen étrend-kiegészítő formájában szedd.

3. Próbálj ki helyettesítőket! Az első hetekben próbáld elkészíteni a kedvenc húsos ételeidet húsmentes változatban. Hús helyett használj húspótlókat, mint például a szejtán vagy a tofu.

Íme, a mi kedvenc vegetáriánus ételeink

BOLOGNAI SPAGETTI VEGETÁRIÁNUSOKNAK>>>

Bolognai spagetti / Fotó: Shutterstock
Bolognai spagetti / Fotó: Shutterstock

TÖLTÖTT GOMBA VEGETÁRIÁNUSOKNAK>>>

Töltött gomba / Fotó: MME
Töltött gomba / Fotó: MME

VÖRÖSLENCSÉS VEGETÁRIÁNUS LASAGNE>>>

Vöröslencsés lasagne / Fotó: MME
Vöröslencsés lasagne / Fotó: MME

VEGÁN TÖLTÖTT PAPRIKA>>>

Vegán töltött paprika / Fotó: MME
Vegán töltött paprika / Fotó: MME

GOMBÁS–ZÖLDSÉGES TEKERCS>>>

Gombás-zöldséges tekercs / Fotó: MME
Gombás-zöldséges tekercs / Fotó: MME

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.