A pattogatott kukorica az egyik legnépszerűbb snack, ami rendszerint a házibulikon, gyerekzsúrokon, meg persze a közös esti filmezések során szokott előkerülni. Vehetünk előre csomagolt és mikrós verziót is, utóbbiból rendszerint sós, vajas és sajtos ízesítésű popcornokat találunk a boltok polcain. Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a mikrós kukoricát, akkor próbáld ki ezt a különleges receptet, amihez csak pár fűszerre lesz szükséged!
A csomagon szereplő utasítás szerint elkészítjük a vajas popcornt, és a még meleg, de már kipattogott kukoricaszemeket egy nagy tálba öntjük. A popcornra szórunk ízlés szerint egy kevés fűszerpaprikát (keverhetjük füstölt paprikával és cayenne-borssal is), valamint parmezánt, legvégül tengeri sóval ízesítjük – írja a Daily Meal. A pattogatott kukoricát alaposan összeforgatjuk a fűszerekkel, melyek a még meleg, vajas szemekre jól rá fognak tapadni.
Ha esetleg kissé száraznak tűnnek a szemek, meglocsolhatjuk a kukoricát egy kevés olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és azzal is alaposan átforgatjuk.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.