Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Finomfőzelék
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Epres blondie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Alapételek

Ettől a házi fűszertől lesz igazán finom a mikrós popcorn: a moziban sem kapsz ilyen jót

Ettől a fűszertől lesz igazán finom a mikrós popcorn /Fotó: Shutterstock
Az esti filmezés során szinte kívánja az ember, hogy rágcsáljon valamit, és a chipseknél jobb, mondhatni egészségesebb alternatíva a popcorn. A boltban kapható, vajas pattogatott kukoricát könnyen felturbózhatjuk, és olyan lesz a végeredmény, amilyet még a moziban sem árulnak!

A pattogatott kukorica az egyik legnépszerűbb snack, ami rendszerint a házibulikon, gyerekzsúrokon, meg persze a közös esti filmezések során szokott előkerülni. Vehetünk előre csomagolt és mikrós verziót is, utóbbiból rendszerint sós, vajas és sajtos ízesítésű popcornokat találunk a boltok polcain. Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a mikrós kukoricát, akkor próbáld ki ezt a különleges receptet, amihez csak pár fűszerre lesz szükséged!

Ettől a fűszertől lesz igazán finom a mikrós popcorn /Fotó: Shutterstock
Ettől a fűszertől lesz igazán finom a mikrós popcorn /Fotó: Shutterstock

Így dobd fel a sima bolti mikrós popcornt!

A csomagon szereplő utasítás szerint elkészítjük a vajas popcornt, és a még meleg, de már kipattogott kukoricaszemeket egy nagy tálba öntjük. A popcornra szórunk ízlés szerint egy kevés fűszerpaprikát (keverhetjük füstölt paprikával és cayenne-borssal is), valamint parmezánt, legvégül tengeri sóval ízesítjük – írja a Daily Meal. A pattogatott kukoricát alaposan összeforgatjuk a fűszerekkel, melyek a még meleg, vajas szemekre jól rá fognak tapadni.

Így dobd fel a sima bolti, mikrós popcornt /Fotó: Shutterstock
Így dobd fel a sima bolti, mikrós popcornt /Fotó: Shutterstock

Ha esetleg kissé száraznak tűnnek a szemek, meglocsolhatjuk a kukoricát egy kevés olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és azzal is alaposan átforgatjuk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.