Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Alapételek

Görög spenótos rizs, a tavaszi energiabomba

Lassan öt hét a karantén után emelje fel a kezét az, aki nem kezdi unni a „hogyan használd fel a felhalmozott lisztet” posztokat! A tavasz különben is a méregtelenítésről szól, ilyenkor mindennél fontosabb, hogy az ember minél több zöldséget egyen. Az, hogy ritkábban járunk mostanság boltba, egyáltalán nem indok az ellenkezőjére, sőt! Az egészséges ételek pedig nem kell, hogy ízetlenek legyenek!

Az egyik kedvenc húsmentes klasszikusom a görög spenótos rizs, amihez szinte mindig megvannak itthon a hozzávalük. Fél óra alatt elkészül, a maradékot pedig másnap beviszem az irodába, ha a gyerekek meg nem eszik addig. Általában poré hagymával csinálom, de ha a karantén miatt csak másmilyen hagyma van otthon, azzal is nagyon finom lesz.

A fotón látható változatba paradicsomot tettem, majd fetát morzsoltam rá, de általában csak egy kevés citromot csavarok rá, aztán ráreszelek a tetejére némi parmezánt, vagy még azt sem. Léteznek olyan változatok, melyekbe friss kapor és/vagy kevés menta is kerül. Ha úgy döntesz, hogy teszel bele, akkor azt felaprítva, a főzés végén kell!

Íme, a recept:

  • 15 dkg rizs (Közepes szemű)
  • 300 ml víz, vagy alaplé
  • 45 dkg fagyasztott spenót, ha leveles van, akkor az, ha nem akkor a parajpüré is jó
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 szál póré
  • 1 ek paradicsompüré (elhagyható)
  • Csavarásnyi citromlé
  • Oliva olaj
  • só, bors
  • opcionálisan fetasajt, vagy parmezán

1.

Aprítsuk fel a hagymát, karikázzuk fel a porét, majd fonnyasszuk meg alacsony lángon, 1 evőkanál oliva olajon.

2.

Adjuk hozzá a rizst, majd űrméretének 1,5 szeresét folyadékban. Ha tennél az ételbe paradicsompürét, azt is most kell hozzáadani.

3.

Főzzük lassú tűzön félpuhára.

4.

Adjuk hozzá a felolvasztott spenótot. Takarjuk le, és főzzük alacsony lángon, időnként megkeverve addig, míg a rizs meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk.

5.

Tálaláskor csavarjunk rá kevés citromlevet, aztán locsoljuk meg némi extrszűz oliva olajjal.

6.

Ha adnál hozzá sajtot, azt most szórd rá.

LEGYÉL TE IS PROFI, HA KOVÁSZOLT FEHÉR KENYERET KÉSZÍTENÉL >>>

6 BEVÁLT TIPP, MIT HOGYAN TÁROLJ A MÉLYHŰTŐBEN >>>

MI ÉS HOGYAN KERÜLJÖN A FŰSZERPOLCRA? HASZNOS TIPPEK NEM CSAK KEZDŐKNEK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.