Az egyik kedvenc húsmentes klasszikusom a görög spenótos rizs, amihez szinte mindig megvannak itthon a hozzávalük. Fél óra alatt elkészül, a maradékot pedig másnap beviszem az irodába, ha a gyerekek meg nem eszik addig. Általában poré hagymával csinálom, de ha a karantén miatt csak másmilyen hagyma van otthon, azzal is nagyon finom lesz.
A fotón látható változatba paradicsomot tettem, majd fetát morzsoltam rá, de általában csak egy kevés citromot csavarok rá, aztán ráreszelek a tetejére némi parmezánt, vagy még azt sem. Léteznek olyan változatok, melyekbe friss kapor és/vagy kevés menta is kerül. Ha úgy döntesz, hogy teszel bele, akkor azt felaprítva, a főzés végén kell!
Aprítsuk fel a hagymát, karikázzuk fel a porét, majd fonnyasszuk meg alacsony lángon, 1 evőkanál oliva olajon.
Adjuk hozzá a rizst, majd űrméretének 1,5 szeresét folyadékban. Ha tennél az ételbe paradicsompürét, azt is most kell hozzáadani.
Főzzük lassú tűzön félpuhára.
Adjuk hozzá a felolvasztott spenótot. Takarjuk le, és főzzük alacsony lángon, időnként megkeverve addig, míg a rizs meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor csavarjunk rá kevés citromlevet, aztán locsoljuk meg némi extrszűz oliva olajjal.
Ha adnál hozzá sajtot, azt most szórd rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.