Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Puncstorta  recept
Puncstorta
A töltött karalábé akkor lesz igazán finom, ha friss, zsenge zöldségből készül. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen töltelék kerül bele, és persze a finom mártás sem hiányozhat a karalábé mellől.

Bár ez az étel önmagában is nagyon finom ebédre vagy vacsorára, ám ha kiadósabb fogást szeretnél belőle, akkor készíts mellé galuskát. A Vidék íze magazin receptjéből pedig megtudhatod, hogyan készül a hagyományos töltött karalábé Balázs módra.

A töltött karalábé galuskával lesz igazán laktató fogás / Fotó: Vidék íze
A töltött karalábé galuskával lesz igazán laktató fogás / Fotó: Vidék íze

Íme a Vidék Íze magazin hagyományos töltött karalábé receptje

Hozzávalók:

  • 3 karalábé plusz pár zsenge levél
  • 45 dkg darált hús
  • 10 dkg főtt rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • bors

Elkészítés:

  1. Egy evőkanál zsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát az áttört fokhagymával. Keverőtálba tesszük a darált húst. Hozzáadjuk a főtt rizst, a párolt hagymákat, az egész tojást, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, babérral, pirospaprikával. Jó alaposan összekeverjük.
  2. Meghámozzuk a karalábékat, kivájjuk a belsejüket. Megtöltjük a zöldségeket a húsos töltelékkel. Ha kimaradna belőle, akkor abból gombócot formázunk.
  3. Egy lábasba rakjuk a kivájt, felaprított karalábérészeket, hozzáadunk pár zsenge levelet is. Rátesszük a megtöltött karalábékat (és a gombócot, ha az is van). Ráöntjük az alaplevet, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Fedőt teszünk az edényre, és addig főzzük, míg meg nem puhul minden.
  4. Óvatosan kiemeljük a töltelékeket. A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés hideg vízben, hozzáforgatjuk a tejfölt. A lábasban maradt mártást botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a tejfölös habarást, beleszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjét, és jól kiforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Visszatesszük a mártásba a töltelékeket. Önmagában is finom, de kiadósabb, ha ehhez is adunk galuskát.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.