15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Alapételek

Hosszú tányér ajánlja: ismerd meg a legkirályabb sajttortát!

Legfrissebb videónkban Kun Péter, a hosszúhetényi gourmet ház, a Hosszú Tányér mesterszakácsa egy igazi klasszikussal készült a desszertek kedvelőinek, ami nem más, mint egy különleges sajttorta.

Nagy előnye ennek a finomságnak, hogy nem kell vele sokat pepecselni, ráadásul fantasztikusan finom, és még mutatós is. A variációk száma szinte kimeríthetetlen, amit most Péter be is bizonyít. Nézzétek meg, hogyen készül a hibátlan sajttorta egy profi séf konyhájában, hogy aztán ti is meglephessétek vele a családot!

Hozzávalók 4 főre:

Kekszbunda:

  • 25 dkg darált édes keksz
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg vaj (belga vagy valamilyen jobb minoségu, szobahomérsékletu)

Összegyúrjuk a három összetevőt tészta állagúra, amit formálhatunk brulée formába, gyűrűbe, vagy bármilyen tortaformába.

Krém:

  • 2 db 125 grammos Philadelphia natúr krémsajt
  • 1 ek. porcukor
  • 3 tojás sárgája

Ezeket botmixerrel összekeverjük.

Sós karamell:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl állati eredetu, 20%-os tejszín
  • 2 csipet só

1. Serpenyőben karamellizálunk 10 dkg kristálycukrot. A tejszínt ráöntjük a cukorra, hozzáadjuk a sót és takarék lángon melegítjük, míg selymes nem lesz.

2. Miután formába helyeztük a kekszünket, (videónkon a gyűrűbe) a folyékony sajtkrémet beleöntjük és 150 fokos sütőben 15 percen keresztül sütjük.

3. Ha letelt az idő, akkor kivesszük, hagyjuk kihűlni, így a keksz a formától teljesen el fog válni. Ezután a sós karamellt a tetejére öntjük, majd ízlés szerint ehető virággal, vagy gyümölccsel díszítjük.

HOSSZÚ TÁNYÉR AJÁNLJA: CUKORBORSÓS MEDVEHAGYMÁS-KRÉMLEVES, ÉS TÖLTÖTT, BUNDÁZOTT PALACSINTA >>>

HOSSZÚ TÁNYÉR AJÁNLJA: CUKORBORSÓ FŐZELÉK RÁNTOTT CSIRKÉVEL >>>

HOSSZÚ TÁNYÉR AJÁNLJA: TÓCSNIBAN SÜLT KAKAS VADAS >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.