Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Alapételek

Hosszú tányér ajánlja: ismerd meg a legkirályabb sajttortát!

Legfrissebb videónkban Kun Péter, a hosszúhetényi gourmet ház, a Hosszú Tányér mesterszakácsa egy igazi klasszikussal készült a desszertek kedvelőinek, ami nem más, mint egy különleges sajttorta.

Nagy előnye ennek a finomságnak, hogy nem kell vele sokat pepecselni, ráadásul fantasztikusan finom, és még mutatós is. A variációk száma szinte kimeríthetetlen, amit most Péter be is bizonyít. Nézzétek meg, hogyen készül a hibátlan sajttorta egy profi séf konyhájában, hogy aztán ti is meglephessétek vele a családot!

Hozzávalók 4 főre:

Kekszbunda:

  • 25 dkg darált édes keksz
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg vaj (belga vagy valamilyen jobb minoségu, szobahomérsékletu)

Összegyúrjuk a három összetevőt tészta állagúra, amit formálhatunk brulée formába, gyűrűbe, vagy bármilyen tortaformába.

Krém:

  • 2 db 125 grammos Philadelphia natúr krémsajt
  • 1 ek. porcukor
  • 3 tojás sárgája

Ezeket botmixerrel összekeverjük.

Sós karamell:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl állati eredetu, 20%-os tejszín
  • 2 csipet só

1. Serpenyőben karamellizálunk 10 dkg kristálycukrot. A tejszínt ráöntjük a cukorra, hozzáadjuk a sót és takarék lángon melegítjük, míg selymes nem lesz.

2. Miután formába helyeztük a kekszünket, (videónkon a gyűrűbe) a folyékony sajtkrémet beleöntjük és 150 fokos sütőben 15 percen keresztül sütjük.

3. Ha letelt az idő, akkor kivesszük, hagyjuk kihűlni, így a keksz a formától teljesen el fog válni. Ezután a sós karamellt a tetejére öntjük, majd ízlés szerint ehető virággal, vagy gyümölccsel díszítjük.

HOSSZÚ TÁNYÉR AJÁNLJA: CUKORBORSÓS MEDVEHAGYMÁS-KRÉMLEVES, ÉS TÖLTÖTT, BUNDÁZOTT PALACSINTA >>>

HOSSZÚ TÁNYÉR AJÁNLJA: CUKORBORSÓ FŐZELÉK RÁNTOTT CSIRKÉVEL >>>

HOSSZÚ TÁNYÉR AJÁNLJA: TÓCSNIBAN SÜLT KAKAS VADAS >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.