Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Alapételek

Hosszú tányér ajánlja: tócsniban sült kakas vadas

Videónkban Kun Péter, a hosszúhetényi gourmet ház, a Hosszú Tányér mesterszakácsa most kakashúsból készíti az ételt, de mi bátran dolgozhatunk tyúkból, vagy marhából is. A receptvideónak köszönhetően betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé, hogyan is dolgozik egy profi séf a tócsniban sült kakas vadason.

Elkészítése:

1.

A húslevest annyi vízzel tesszük fel főzni, hogy a kakast éppen ellepje. Ezután hozzáadjuk a fehérrépát (15 dkg) és a sárgarépát (30 dkg). Sózzuk, egész borsot teszünk hozzá, majd addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.

2.

Ezután kivesszük a kakast, a répákat, és fél litert a léből, amiben főztük. Ezt újra felforraljuk, majd hozzáadunk 3 evőkanálnyi sárgamustárt, 1 dl tejszínt (legjobb, ha 20%-os állati eredetű), kevés sóval és 1 evőkanálnyi barnacukorral ízesítjük. Öt percen keresztül forraljuk!

3.

Ha elkészültünk, egy poharas turmixban, vagy botmixer segítségével addig keverjük, míg az állaga teljesen selymes nem lesz.

4.

Ha egy picit kihült a kakas húsa, akkor kézzel letépkedjük a csontról. Hasonló mozdulatokkal végezzük a tépkedést, mint ahogyan a pulled pork esetében szoktuk.

A tészta, amibe töltjük

1.

40 dkg burgonyát megpucolunk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla, aztán beletesszük egy keverőtálba, ahol megvárjuk, míg langyosra hül. Ha ezzel megvagyunk, akkor ehhez a krumplimennyiséghez 15 dkg réteslisztet adunk. Egy csipetnyi sóval, és ugyanennyi kakukkfűvel ízesítjük. Végül tészta állagúra dolgozzuk.

2.

Ha sikerült, akkor négyfelé szedjük a tészát, aztán kézzel, óvatosan nyomkodva kinyújtjuk. Egy pici réteslisztet a nyújtáshoz használhatunk, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Ha mindez megvan, akkor a kakashúst a tészta közepébe helyezzük, és mint egy batyut összehajtjuk. A sütés előtt kezünkkel kissé kilapítjuk.

3.

Serpenyőbe teszünk egy evőkanálnyi kacsa, vagy libazsírt, amiben kisütjük a tésztát. Akkor jó, ha már szép aranybarna mindkét fele. Kun Péter egyébként a libamáj zsírját szokta használni a sütéshez, ugyanis attól lesz különösen szép aranysárga.

Tálalás:

Egy mélytányérba kiöntjük a szósz negyedét, majd a közepébe helyezzük a kakassal töltött sült batyunkat. Ízlés szerint díszítjük! Videónkban medvehagyma virágából készült saláta a dekoráció, de otthon reszelt, nyers sárgarépával is dolgozhatunk. Ha beáztatjuk cukros, ecetes vízbe, akkor roppanós, friss ízhatást érünk el.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.