A húslevest annyi vízzel tesszük fel főzni, hogy a kakast éppen ellepje. Ezután hozzáadjuk a fehérrépát (15 dkg) és a sárgarépát (30 dkg). Sózzuk, egész borsot teszünk hozzá, majd addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.
Ezután kivesszük a kakast, a répákat, és fél litert a léből, amiben főztük. Ezt újra felforraljuk, majd hozzáadunk 3 evőkanálnyi sárgamustárt, 1 dl tejszínt (legjobb, ha 20%-os állati eredetű), kevés sóval és 1 evőkanálnyi barnacukorral ízesítjük. Öt percen keresztül forraljuk!
Ha elkészültünk, egy poharas turmixban, vagy botmixer segítségével addig keverjük, míg az állaga teljesen selymes nem lesz.
Ha egy picit kihült a kakas húsa, akkor kézzel letépkedjük a csontról. Hasonló mozdulatokkal végezzük a tépkedést, mint ahogyan a pulled pork esetében szoktuk.
40 dkg burgonyát megpucolunk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla, aztán beletesszük egy keverőtálba, ahol megvárjuk, míg langyosra hül. Ha ezzel megvagyunk, akkor ehhez a krumplimennyiséghez 15 dkg réteslisztet adunk. Egy csipetnyi sóval, és ugyanennyi kakukkfűvel ízesítjük. Végül tészta állagúra dolgozzuk.
Ha sikerült, akkor négyfelé szedjük a tészát, aztán kézzel, óvatosan nyomkodva kinyújtjuk. Egy pici réteslisztet a nyújtáshoz használhatunk, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Ha mindez megvan, akkor a kakashúst a tészta közepébe helyezzük, és mint egy batyut összehajtjuk. A sütés előtt kezünkkel kissé kilapítjuk.
Serpenyőbe teszünk egy evőkanálnyi kacsa, vagy libazsírt, amiben kisütjük a tésztát. Akkor jó, ha már szép aranybarna mindkét fele. Kun Péter egyébként a libamáj zsírját szokta használni a sütéshez, ugyanis attól lesz különösen szép aranysárga.
Egy mélytányérba kiöntjük a szósz negyedét, majd a közepébe helyezzük a kakassal töltött sült batyunkat. Ízlés szerint díszítjük! Videónkban medvehagyma virágából készült saláta a dekoráció, de otthon reszelt, nyers sárgarépával is dolgozhatunk. Ha beáztatjuk cukros, ecetes vízbe, akkor roppanós, friss ízhatást érünk el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.