Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Alapételek

Hosszú tányér ajánlja: tócsniban sült kakas vadas

Videónkban Kun Péter, a hosszúhetényi gourmet ház, a Hosszú Tányér mesterszakácsa most kakashúsból készíti az ételt, de mi bátran dolgozhatunk tyúkból, vagy marhából is. A receptvideónak köszönhetően betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé, hogyan is dolgozik egy profi séf a tócsniban sült kakas vadason.

Elkészítése:

1.

A húslevest annyi vízzel tesszük fel főzni, hogy a kakast éppen ellepje. Ezután hozzáadjuk a fehérrépát (15 dkg) és a sárgarépát (30 dkg). Sózzuk, egész borsot teszünk hozzá, majd addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.

2.

Ezután kivesszük a kakast, a répákat, és fél litert a léből, amiben főztük. Ezt újra felforraljuk, majd hozzáadunk 3 evőkanálnyi sárgamustárt, 1 dl tejszínt (legjobb, ha 20%-os állati eredetű), kevés sóval és 1 evőkanálnyi barnacukorral ízesítjük. Öt percen keresztül forraljuk!

3.

Ha elkészültünk, egy poharas turmixban, vagy botmixer segítségével addig keverjük, míg az állaga teljesen selymes nem lesz.

4.

Ha egy picit kihült a kakas húsa, akkor kézzel letépkedjük a csontról. Hasonló mozdulatokkal végezzük a tépkedést, mint ahogyan a pulled pork esetében szoktuk.

A tészta, amibe töltjük

1.

40 dkg burgonyát megpucolunk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla, aztán beletesszük egy keverőtálba, ahol megvárjuk, míg langyosra hül. Ha ezzel megvagyunk, akkor ehhez a krumplimennyiséghez 15 dkg réteslisztet adunk. Egy csipetnyi sóval, és ugyanennyi kakukkfűvel ízesítjük. Végül tészta állagúra dolgozzuk.

2.

Ha sikerült, akkor négyfelé szedjük a tészát, aztán kézzel, óvatosan nyomkodva kinyújtjuk. Egy pici réteslisztet a nyújtáshoz használhatunk, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Ha mindez megvan, akkor a kakashúst a tészta közepébe helyezzük, és mint egy batyut összehajtjuk. A sütés előtt kezünkkel kissé kilapítjuk.

3.

Serpenyőbe teszünk egy evőkanálnyi kacsa, vagy libazsírt, amiben kisütjük a tésztát. Akkor jó, ha már szép aranybarna mindkét fele. Kun Péter egyébként a libamáj zsírját szokta használni a sütéshez, ugyanis attól lesz különösen szép aranysárga.

Tálalás:

Egy mélytányérba kiöntjük a szósz negyedét, majd a közepébe helyezzük a kakassal töltött sült batyunkat. Ízlés szerint díszítjük! Videónkban medvehagyma virágából készült saláta a dekoráció, de otthon reszelt, nyers sárgarépával is dolgozhatunk. Ha beáztatjuk cukros, ecetes vízbe, akkor roppanós, friss ízhatást érünk el.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.