A karaj tápértékével, finom ízével, könnyű és sokoldalú elkészítési módjaival előkelő helyen szerepel a sertéshúsfélék képzeletbeli dobogóján. Mindenféle fűszerrel jól párosítható, elkészíthetjük bundázva, töltve, baconbe göngyölve, zöldségekkel és krémes szószban. Mostani receptünk több módot is ötvöz egyszerre, hiszen a roston sült karajra lágy besamelmártás kerül, majd pirított gomba, végül bacon koronázza az egyébként is díjnyertes fogást. Kicsit hasonlít a Dubarry-szeletre, akár a gombával elkészített távoli rokonának is tekinthetnénk ezt az ételt. Íme, a pontos recept!
Tipp: ha tovább szeretnénk extrázni, sajtot is reszelhetünk a tetejére.
Hiába készítünk mennyei finom húsételt, ha nem a megfelelő köretet választjuk hozzá, nem lesz tökéletes az ízharmónia. A gombás-besameles roston sült karajhoz remekül illik a burgonyapüré, de egy fűszeres tepsis krumplit is bármikor el tudunk képzelni mellé. Van is egy jó receptünk, maestrónk, Kósa Kolos videón mutatja be, mitől lesz különleges finom ez az egyszerű köret.
(A kiemelt kép és a recept forrása: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.