A pincepörkölt készülhet marhalábszárból, de sertéscsülökből is. Neve arra utal, hogy a pincesoron készítették el, bár alapvetően nem kell bográcsban megfőzni, mégis sokan tartják úgy (köztük mi is), hogy az íze sokkal finomabb, ha a szabadban, bográcsban rotyogtatjuk az ételt. Pont ilyen apró dolog, hogy a szalonna kisült zsírján készüljön el a pincepörkölt, mert ez is karakteresebb ízt ad neki. Vannak, akik füstölt húst is adnak hozzá, amivel kicsit sem rontanak rakta, de a bolti füstölt kockákat azért mellőzzük. Ami azt illeti, az ország megannyi pontján, apró változtatásokkal készítik el a pincepörköltet.
Íme, a négy isteni finom recept!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.