Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Alapételek

Kolbásszal töltött karaj, szalonnás káposzta a köret mellé

Kolbásszal töltött karaj /Fotó és recept: Vidék íze magazin
A kolbásszal töltött karaj nemcsak a látványával, hanem az ízével is elvarázsol majd. Ez a magyaros étel remek választás hétvégi ebédnek, de akár ünnepi fogás is lehet belőle, hiszen fenséges, és dísze is lehet az asztalnak. Ha kíváncsi vagy arra, hogyan kerül a kolbász a karajba, nézd meg a receptet!

Mi magyarok imádjuk a húsos ételeket, szeretjük a sertéshúst, a kolbászt és a hurkát, meg persze a szalonnát, így nem csoda, hogy valaki egyszer kitalálta, hogy ötvözi ezeket az élelmiszereket. A kolbásszal töltött karaj nemcsak mutatós, hanem fenségesen finom fogás is, amit szeletekre vágva ehetünk ebédre, de hidegen akár szendvicsbe is kerülhet, hiszen úgy is mennyei! Ha mindig is érdekelt, hogyan kerül a kolbász a karajba, akkor most figyelj, mert a Vidék íze receptjével lerántjuk a leplet a trükkről!

Kolbásszal töltött karaj /Fotó és recept: Vidék íze magazin
Kolbásszal töltött karaj /Fotó és recept: Vidék íze magazin

Így készül a kolbásszal töltött karaj, amihez szalonnás káposzta a köret

Hozzávalók a karajhoz:

  • 60 dkg karajfilé
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt babérlevél
  • 1 evőkanál olaj
  • bors

A szalonnás káposztához:

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 csipet majoránn
  • 1 csipet őrölt kömény
  • bors

A paradicsomos burgonyához:

  • 1 kg sárga burgonya
  • 1 kockázottparadicsom-konzerv
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 10 koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

  1. Egy hosszú, keskeny pengéjű késsel felszúrjuk a karajt és beletöltjük a kolbászt. Összekeverjük a pácot, és kívülről alaposan bedörzsöljük vele a húsdarabot. Hagyjuk így állni két órát. Utána beletesszük egy tepsibe. Betoljuk a 190 fokra felfűtött sütőbe, és addig sütjük, míg a hús ki nem fehéredik. Ekkor kivesszük, öntünk alá egy kevés vizet, lefedjük fóliával, és 170 fokos sütőben egy órán át sütjük. Levesszük róla a fóliát, 180 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét, és negyedórán át pirítjuk.
  2. Csíkokra vágjuk a kolozsvári szalonnát, egy nagy serpenyőben kipirítjuk (ha kevés a zsíros rész a szalonnán, akkor mehet alá egy kis zsiradék is). Rádobjuk a meghámozott, félszeletekre vágott vöröshagymát, pár percig együtt pirítjuk. Ekkor mehet rá a felcsíkozott, blansírozott kelkáposzta, fűszerezzük egy-egy nagy csipet őrölt majoránnával és köménnyel, sóval és borssal. Pár percig pároljuk együtt.
  3. A másik körethez megpucoljuk a krumplit, karikákra vágjuk. Az olívaolajon megdinszteljük a cikkekre vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, beledobjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, és egy percig főzzük. Belekeverjük a nyers, felkarikázott krumplit, átöntjük egy tepsibe. A tetejére tesszük a félbevágott koktélparadicsomokat, és 160-170 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük.

Borítókép: Vidék íze

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.