Számos ételkülönlegesség bizonyítja, hogy a kovászos uborka több mint savanyúság. Összetéveszthetetlen íze jól illik hűsítő levesekhez és könnyed nyári salátákhoz egyaránt. Ha pedig egy igazán magyaros fogásba szeretnéd belecsempészni, mutatjuk, mit készíts belőle!
A klasszikus rántott karajnál csak egyvalami finomabb: a töltött rántott karaj. Főleg, ha a kedvenc nyári csemegénkkel, kovászos uborkával van megtöltve. A recept egyáltalán nem bonyolult, mutatjuk lépésről lépésre!
Így készül a kovászos uborkával töltött rántott karaj
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
só
olaj
1-2 db újhagyma vagy 1 kis csokor snidling
25 dkg kovászos uborka
4-5 db tojás
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítése:
Nagyobb szeletekre vágjuk a karajt, és közepes vastagságúra kiklopfoljuk a húsdarabokat.
Megsózzuk, kicsit félrerakjuk.
Egy serpenyőben egy kevés felforrósított zsiradékra dobjuk a felkarikázott újhagymát vagy snidlinget, hozzáadjuk a felaprított kovászos uborkát, és egy-két percig együtt pirítjuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk, és a hagymás-uborkás keverékre öntjük.
Nagy lángon megsütjük a tojásokat, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
Az előkészített karajszeletek egyik felére rakunk egy-egy nagy evőkanálnyi uborkás-tojásos tölteléket, és ráhajtjuk a másik felét.
A töltött karajszeleteket hagyományos módon bepanírozzuk, végül bő, forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Petrezselymes rizzsel tálalhatjuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.