Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Kovászos uborkával töltött karaj, a legmagyarosabb rántott hús

Számos ételkülönlegesség bizonyítja, hogy a kovászos uborka több mint savanyúság. Összetéveszthetetlen íze jól illik hűsítő levesekhez és könnyed nyári salátákhoz egyaránt. Ha pedig egy igazán magyaros fogásba szeretnéd belecsempészni, mutatjuk, mit készíts belőle!

A klasszikus rántott karajnál csak egyvalami finomabb: a töltött rántott karaj. Főleg, ha a kedvenc nyári csemegénkkel, kovászos uborkával van megtöltve. A recept egyáltalán nem bonyolult, mutatjuk lépésről lépésre!

Kovászos uborkával töltött rántott karaj /Fotó: Vidék íze magazin
Kovászos uborkával töltött rántott karaj /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a kovászos uborkával töltött rántott karaj

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • olaj
  • 1-2 db újhagyma vagy 1 kis csokor snidling
  • 25 dkg kovászos uborka
  • 4-5 db tojás
  • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítése:

  1. Nagyobb szeletekre vágjuk a karajt, és közepes vastagságúra kiklopfoljuk a húsdarabokat.
  2. Megsózzuk, kicsit félrerakjuk.
  3. Egy serpenyőben egy kevés felforrósított zsiradékra dobjuk a felkarikázott újhagymát vagy snidlinget, hozzáadjuk a felaprított kovászos uborkát, és egy-két percig együtt pirítjuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk, és a hagymás-uborkás keverékre öntjük.
  4. Nagy lángon megsütjük a tojásokat, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
  5. Az előkészített karajszeletek egyik felére rakunk egy-egy nagy evőkanálnyi uborkás-tojásos tölteléket, és ráhajtjuk a másik felét.
  6. A töltött karajszeleteket hagyományos módon bepanírozzuk, végül bő, forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Petrezselymes rizzsel tálalhatjuk.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.