Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Alapételek

Kovászos uborkával töltött karaj, a legmagyarosabb rántott hús

Számos ételkülönlegesség bizonyítja, hogy a kovászos uborka több mint savanyúság. Összetéveszthetetlen íze jól illik hűsítő levesekhez és könnyed nyári salátákhoz egyaránt. Ha pedig egy igazán magyaros fogásba szeretnéd belecsempészni, mutatjuk, mit készíts belőle!

A klasszikus rántott karajnál csak egyvalami finomabb: a töltött rántott karaj. Főleg, ha a kedvenc nyári csemegénkkel, kovászos uborkával van megtöltve. A recept egyáltalán nem bonyolult, mutatjuk lépésről lépésre!

Kovászos uborkával töltött rántott karaj /Fotó: Vidék íze magazin
Kovászos uborkával töltött rántott karaj /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a kovászos uborkával töltött rántott karaj

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • olaj
  • 1-2 db újhagyma vagy 1 kis csokor snidling
  • 25 dkg kovászos uborka
  • 4-5 db tojás
  • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítése:

  1. Nagyobb szeletekre vágjuk a karajt, és közepes vastagságúra kiklopfoljuk a húsdarabokat.
  2. Megsózzuk, kicsit félrerakjuk.
  3. Egy serpenyőben egy kevés felforrósított zsiradékra dobjuk a felkarikázott újhagymát vagy snidlinget, hozzáadjuk a felaprított kovászos uborkát, és egy-két percig együtt pirítjuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk, és a hagymás-uborkás keverékre öntjük.
  4. Nagy lángon megsütjük a tojásokat, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
  5. Az előkészített karajszeletek egyik felére rakunk egy-egy nagy evőkanálnyi uborkás-tojásos tölteléket, és ráhajtjuk a másik felét.
  6. A töltött karajszeleteket hagyományos módon bepanírozzuk, végül bő, forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Petrezselymes rizzsel tálalhatjuk.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.