Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Alapételek

Kovászos uborkával töltött karaj, a legmagyarosabb rántott hús

Számos ételkülönlegesség bizonyítja, hogy a kovászos uborka több mint savanyúság. Összetéveszthetetlen íze jól illik hűsítő levesekhez és könnyed nyári salátákhoz egyaránt. Ha pedig egy igazán magyaros fogásba szeretnéd belecsempészni, mutatjuk, mit készíts belőle!

A klasszikus rántott karajnál csak egyvalami finomabb: a töltött rántott karaj. Főleg, ha a kedvenc nyári csemegénkkel, kovászos uborkával van megtöltve. A recept egyáltalán nem bonyolult, mutatjuk lépésről lépésre!

Kovászos uborkával töltött rántott karaj /Fotó: Vidék íze magazin
Kovászos uborkával töltött rántott karaj /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a kovászos uborkával töltött rántott karaj

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • olaj
  • 1-2 db újhagyma vagy 1 kis csokor snidling
  • 25 dkg kovászos uborka
  • 4-5 db tojás
  • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítése:

  1. Nagyobb szeletekre vágjuk a karajt, és közepes vastagságúra kiklopfoljuk a húsdarabokat.
  2. Megsózzuk, kicsit félrerakjuk.
  3. Egy serpenyőben egy kevés felforrósított zsiradékra dobjuk a felkarikázott újhagymát vagy snidlinget, hozzáadjuk a felaprított kovászos uborkát, és egy-két percig együtt pirítjuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk, és a hagymás-uborkás keverékre öntjük.
  4. Nagy lángon megsütjük a tojásokat, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
  5. Az előkészített karajszeletek egyik felére rakunk egy-egy nagy evőkanálnyi uborkás-tojásos tölteléket, és ráhajtjuk a másik felét.
  6. A töltött karajszeleteket hagyományos módon bepanírozzuk, végül bő, forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Petrezselymes rizzsel tálalhatjuk.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.