Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Alapételek

A jó időt is visszacsalogatja ez a tejfölös-tarjás lángos – mutatjuk a receptet!

A lángosról legtöbbünknek a nyár jut eszébe, és bár az időjárás most nem épp ezt az irányt követi, egy finom sajtos-tejfölösnek képtelenség ellenállni. Ki tudja, talán a hideget is elűzzük vele.

Természetesen nem is kell megvárnunk az igazi nyári meleget a lángossütéssel. Ősztől tavaszig legalább olyan jól tud esni a hamisítatlan magyaros fogás, mint a vízparton. Az otthon sütött lángosnak ráadásul megvan az az előnye, hogy tényleg bármit tehetünk rá feltétként, akár tarjaszeleteket is. Íme, a recept!

Füstölt tarjás, tejfölös minilángos (Fotó: Vidék íze archívum)
Füstölt tarjás, tejfölös minilángos (Fotó: Vidék íze archívum)

Minilángos füstölt tarjával és fokhagymás tejföllel

Hozzávalók:

  • 1 tk. cukor
  • 0,6 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1,8 dkg só
  • olaj
  • 4 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg főtt, füstölt tarja
  • 2 szál újhagyma

Elkészítése:

  1. A cukrot és az élesztőt elkeverjük 4 dl langyos vízben, és hagyjuk felfutni.
  2. Összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáöntjük a felhabosodott élesztős vizet, és jól kidagasztjuk. Lágy tésztát fogunk kapni, de nem kell hozzá több lisztet tenni.
  3. Letakarjuk, és langyos helyen egy órán át kelesztjük.
  4. Utána olajos kézzel gombócokat formázunk belőle, és sütőpapíron további 40 percig kelesztjük.
  5. Végül, ismét olajos kézzel, egy-egy körlappá nyújtjuk a tésztagömböket, és forró olajban mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
  6. A tejfölt összekeverjük a megtisztított, átnyomott fokhagymagerezddel, és ezzel lekenve, valamint tarjaszeletekkel tálaljuk a minilángosokat. Újhagymát is apríthatunk rá.

Mindmegette tipp

A lángosok tetejére jó sok sajtot is reszelhetünk.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.