A lángosról legtöbbünknek a nyár jut eszébe, és bár az időjárás most nem épp ezt az irányt követi, egy finom sajtos-tejfölösnek képtelenség ellenállni. Ki tudja, talán a hideget is elűzzük vele.
Természetesen nem is kell megvárnunk az igazi nyári meleget a lángossütéssel. Ősztől tavaszig legalább olyan jól tud esni a hamisítatlan magyaros fogás, mint a vízparton. Az otthon sütött lángosnak ráadásul megvan az az előnye, hogy tényleg bármit tehetünk rá feltétként, akár tarjaszeleteket is. Íme, a recept!
Minilángos füstölt tarjával és fokhagymás tejföllel
Hozzávalók:
1 tk. cukor
0,6 dkg élesztő
50 dkg liszt
1,8 dkg só
olaj
4 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
30 dkg főtt, füstölt tarja
2 szál újhagyma
Elkészítése:
A cukrot és az élesztőt elkeverjük 4 dl langyos vízben, és hagyjuk felfutni.
Összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáöntjük a felhabosodott élesztős vizet, és jól kidagasztjuk. Lágy tésztát fogunk kapni, de nem kell hozzá több lisztet tenni.
Letakarjuk, és langyos helyen egy órán át kelesztjük.
Utána olajos kézzel gombócokat formázunk belőle, és sütőpapíron további 40 percig kelesztjük.
Végül, ismét olajos kézzel, egy-egy körlappá nyújtjuk a tésztagömböket, és forró olajban mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
A tejfölt összekeverjük a megtisztított, átnyomott fokhagymagerezddel, és ezzel lekenve, valamint tarjaszeletekkel tálaljuk a minilángosokat. Újhagymát is apríthatunk rá.
Mindmegette tipp
A lángosok tetejére jó sok sajtot is reszelhetünk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.