Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Alapételek

A jó időt is visszacsalogatja ez a tejfölös-tarjás lángos – mutatjuk a receptet!

A lángosról legtöbbünknek a nyár jut eszébe, és bár az időjárás most nem épp ezt az irányt követi, egy finom sajtos-tejfölösnek képtelenség ellenállni. Ki tudja, talán a hideget is elűzzük vele.

Természetesen nem is kell megvárnunk az igazi nyári meleget a lángossütéssel. Ősztől tavaszig legalább olyan jól tud esni a hamisítatlan magyaros fogás, mint a vízparton. Az otthon sütött lángosnak ráadásul megvan az az előnye, hogy tényleg bármit tehetünk rá feltétként, akár tarjaszeleteket is. Íme, a recept!

Füstölt tarjás, tejfölös minilángos (Fotó: Vidék íze archívum)
Füstölt tarjás, tejfölös minilángos (Fotó: Vidék íze archívum)

Minilángos füstölt tarjával és fokhagymás tejföllel

Hozzávalók:

  • 1 tk. cukor
  • 0,6 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1,8 dkg só
  • olaj
  • 4 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg főtt, füstölt tarja
  • 2 szál újhagyma

Elkészítése:

  1. A cukrot és az élesztőt elkeverjük 4 dl langyos vízben, és hagyjuk felfutni.
  2. Összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáöntjük a felhabosodott élesztős vizet, és jól kidagasztjuk. Lágy tésztát fogunk kapni, de nem kell hozzá több lisztet tenni.
  3. Letakarjuk, és langyos helyen egy órán át kelesztjük.
  4. Utána olajos kézzel gombócokat formázunk belőle, és sütőpapíron további 40 percig kelesztjük.
  5. Végül, ismét olajos kézzel, egy-egy körlappá nyújtjuk a tésztagömböket, és forró olajban mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
  6. A tejfölt összekeverjük a megtisztított, átnyomott fokhagymagerezddel, és ezzel lekenve, valamint tarjaszeletekkel tálaljuk a minilángosokat. Újhagymát is apríthatunk rá.

Mindmegette tipp

A lángosok tetejére jó sok sajtot is reszelhetünk.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.