Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Alapételek

Libapecsenye egészben: a tökéletes Márton-napi sült

Ha idén valami különleges fogással készülnél a Márton-napra, akkor ne is keress tovább a receptek között. Az egészben sült libapecsenye tökéletes ünnepi főfogás, mindenki megtalálja a kedvenc részét rajta.

Igazán megéri a fáradságot az egészben sült libapecsenye elkészítése, mert a végeredmény a legomlósabb, legszaftosabb hús lesz, amit valaha kóstolt a család. Az alma kellemes édes aromát kölcsönöz a libasültnek, mellé már csak egy ízletes köret hiányzik, de arra is van egy fantasztikus ötletünk. 

Az egészben sült libapecsenye a Márton-napi menü legfinomabb fogása lesz /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül az egészben sült libapecsenye

Hozzávalók:

  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 5 db savanykás alma
  • 1 ek. méz
  • 2-3 kg-os pecsenyeliba
  • durvára tört zöld bors
  • 1 kis csokor friss vagy 1 ek. szárított kakukkfű (vagy ízlés szerint más zöldfűszer)

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk a hagyma és az alma felét, és cikkekre vágjuk. Összekeverjük a mézzel. 
  2. A libát megtisztítjuk, papírtörlővel megszárítjuk. A hasüregét bedörzsöljük durvára tört zöld borssal és a felaprított vagy elmorzsolt kakukkfű felével. Belerakjuk a mézes hagyma-alma keveréket is. Sózni nem szabad! 
  3. Átlátszó fóliába burkoljuk, és egy éjszakán át hagyjuk pácolódni. Másnap kicsomagoljuk, átrakjuk egy nagy tepsire. Mellédobjuk a maradék, szintén meghámozott, cikkekre vágott almát és hagymát, kívülről bedörzsöljük sóval, valamint zöld borssal és a maradék kakukkfűvel. 
  4. Alufóliával lefedjük, és nagyon alacsony hőmérsékleten (120-130 fokon) több órán át sütjük. Ha a hús már megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és magasabbra emelve a sütő hőmérsékletét, rápirítunk. Sült burgonyával tálalhatjuk.

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

Hogyan szeleteljük fel az egész libát? 

Az elkészült libasültet hagyjuk negyedórát pihenni, így szebben tudjuk majd szeletelni. Úgy fektessük a vágódeszkára, hogy a ropogósra pirult háta nézzen felfelé. Egy éles késsel elsőként a combokat és a két szárnyát vágjuk le. Azután mindkét oldalán lefejtjük a mellhúst a csontról, és felszeleteljük. Egy nagy tálra rendezve, a körettel együtt kínáljuk.

 

A Márton-napi sült mellől nem hiányozhat a párolt káposzta sem, aminek az elkészítését videón mutatjuk!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.