Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Pörkölt extrákkal: májjal és gombával turbózzuk fel a régi receptet

A pörkölt az egyik legismertebb magyaros étel, amit többféleképpen is elkészíthetsz. A májjal és gombával felturbózott változatban biztosan nem fogsz csalódni: galuskával mennyei, tökéletes ebédre vagy vacsorára.

Sokan idegenkednek a májtól, pedig egy igazi tápanyagbomba, amiből hetente legalább 20-30 dekát kellene fogyasztani. B-vitaminokban gazdag, nagy mennyiségben tartalmaz folátot, biotint, vasat és magnéziumot.

Ha neked is barátkozni kell még a gondolattal, hogy májat egyél, próbáld ki először ezt a receptet – garantáljuk, hogy ízleni fog a végeredmény!

A májas-gombás sertéspörkölt finom és laktató étel / Fotó és recept: Vidék íze magazin
A májas-gombás sertéspörkölt finom és laktató étel / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéslapocka
  • 35 dkg sertésmáj
  • 30 dkg laskagomba
  • 3 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 t. v. paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt babérlevél
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 2 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítése:

  1. Egy lábasban a két evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy percig pirítjuk együtt.
  2. Rátesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, addig főzzük, míg jól be nem sűrűsödik a pörköltalapunk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott lapockát, fehéredésig pirítjuk.
  4. Belerakjuk a csíkokra vágott laskagombát, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel és babérral, öntünk rá az alapléből, és elkezdjük főzni, közepes lángon. Néha megkeverjük, ha szükséges, öntünk hozzá alaplevet. (Hosszú, de jó sűrű szafttal az igazi.)
  5. Ha már majdnem puha a hús, belerakjuk a felcsíkozott májat is, és együtt készre főzzük. Nokedlit adunk mellé.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.