Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Pörkölt extrákkal: májjal és gombával turbózzuk fel a régi receptet

A pörkölt az egyik legismertebb magyaros étel, amit többféleképpen is elkészíthetsz. A májjal és gombával felturbózott változatban biztosan nem fogsz csalódni: galuskával mennyei, tökéletes ebédre vagy vacsorára.

Sokan idegenkednek a májtól, pedig egy igazi tápanyagbomba, amiből hetente legalább 20-30 dekát kellene fogyasztani. B-vitaminokban gazdag, nagy mennyiségben tartalmaz folátot, biotint, vasat és magnéziumot.

Ha neked is barátkozni kell még a gondolattal, hogy májat egyél, próbáld ki először ezt a receptet – garantáljuk, hogy ízleni fog a végeredmény!

A májas-gombás sertéspörkölt finom és laktató étel / Fotó és recept: Vidék íze magazin
A májas-gombás sertéspörkölt finom és laktató étel / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéslapocka
  • 35 dkg sertésmáj
  • 30 dkg laskagomba
  • 3 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 t. v. paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt babérlevél
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 2 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítése:

  1. Egy lábasban a két evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy percig pirítjuk együtt.
  2. Rátesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, addig főzzük, míg jól be nem sűrűsödik a pörköltalapunk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott lapockát, fehéredésig pirítjuk.
  4. Belerakjuk a csíkokra vágott laskagombát, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel és babérral, öntünk rá az alapléből, és elkezdjük főzni, közepes lángon. Néha megkeverjük, ha szükséges, öntünk hozzá alaplevet. (Hosszú, de jó sűrű szafttal az igazi.)
  5. Ha már majdnem puha a hús, belerakjuk a felcsíkozott májat is, és együtt készre főzzük. Nokedlit adunk mellé.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.