Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Alapételek

Maradékból finomat: készíts rakott tésztát a megmaradt bolognaiból

Nem kell varázslónak lennünk ahhoz, hogy néhány megmaradt finom falatból pazar lakomát rittyentsünk. Mutatjuk, hogyan!

Alaprecept: Bolognai penne

Hozzávalók (4 személyre):
1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
1 doboz (400 g) aprítottparadicsom-konzerv
15 dkg sűrített paradicsom

őrölt fekete bors
morzsolt kakukkfű, oregánó, rozmaring és majoránna
1 csokor friss bazsalikom + a díszítéshez
30 dkg penne
10 dkg reszelt sajt

1. Egy nagy serpenyőben felhevítjük fel az olívaolajat, majd megpároljuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.

2. A darált húsos keverékhez adjuk az aprított paradicsomot a levével együtt, hozzáöntünk 100 ml vízzel simára kevert sűrített paradicsomot, és ízesítjük némi sóval, borssal, továbbá egy kevéssel a morzsolt fűszerekből. Kis lángon, időnként megkeverve főzzük a ragut 30-40 percig, végül beleforgatjuk a bazsalikom lecsipkedett, felaprított leveleit, és készre főzzük.

3. A pennét forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a raguval tálaljuk. A sajttal megszórva, továbbá néhány bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A maradékból: Vörösbabos rakott bolognai tészta

Hozzávalók (4 szelethez):
olaj a tálhoz
20 dkg tejfö
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
2 adag penne
2 adag bolognai ragu
1 doboz (240 g) vörösbabkonzerv
15 dkg reszelt sajt + a tálaláshoz

1. Egy közepes méretű tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal. A tejfölt kikeverjük a tojással, a meghámozott, lereszelt fokhagymával, továbbá egy kevés sóval és borssal.

2. Az így kapott keverék kétharmadával összeforgatjuk a pennét, és az előkészített tálba simítjuk. Ráhalmozzuk a bolognai ragut, valamint a lecsepegtetett babot, és rásimítjuk a maradék tojásos tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre, majd megszórjuk a sajttal, és addig sütjük tovább, amíg az megpirul. Egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

MARADÉKBÓL FINOMAT! ÍGY LESZ A KALÁCSBÓL KALÁCSPUDING >>>

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.