Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A pástétom zseniális dolog, hiszen egyszerű elkészíteni, pontosan tudjuk, hogy mit tartalmaz és mindenki szereti. A pástétomokkal megoldhatók a kisebb-nagyobb vendégségek, de nem szeretnénk bizonytalan összetételű felvágottakkal etetni a családunkat, akkor is ideális megoldást jelenthetnek, hiszen a májkrémtől a felvágottig rengeteg szerepet betölthetnek.

A darált hús alapú, egyben sütött pástétomok esetében a felhasználási kör valóban rendkívül széles. A pástétomot fogyaszthatjuk hidegen és melegen, tehetjük hidegtálra, de főfogásként vagy főzelékhez kínált feltétként is az asztalra kerülhet. A pástétom alapanyaga szinte bármilyen hús lehet, készíthetünk halból, szárnyasból, sertésből, marhából vagy a szezonnak megfelelően, nyúlból vagy bárányhúsból is pástétomot. A pástétomhoz nem csak a színhúst érdemes felhasználni, jó helyen van benne néhány értékesebb belsőség is, mint például a szív vagy a máj.

Májpástétom, Májkrém

A máj nem csak a húsos pástétomokban van jelen, hanem külön kategóriaként is megjelenik. A csirke, pecsenyekacsa, nyúl - vagy épp borjúmáj tökéletes alapanyaga lehet a házilag előállított májpástétomunknak. A májból készített pástétom pillanatok műve, igazán nem igényel sok türelmet és gyakorlatot. Egy jó recept , néhány tisztességes alapanyag, s este már a saját májkrémünket kínálhatjuk a családnak. A fűszerezéssel kedvünk szerint játszhatunk, a nagyon alap ízesítés mellett kipróbálhatjuk az ázsiai, zöld fűszeres vagy épp citrusos májkrémet is.

Mennyei kence maradékból

A maradék sült hús is csodálatos kencévé, pástétommá tud avanzsálni. A vasárnapi sültből hátramaradt értékes, de egész étkezést már ki nem tevő falatokat célszerű zsírral, fűszerekkel összekombinálni, azaz rillette -t készíteni belőle. Téli-tavaszi időszakban kitűnő uzsonna vagy vacsora lehet belőle.

A pástétomokat nagyon könnyedén lehet turbózni. Az egyben sütött változatok esetében jó választás lehet, ha omlós- vagy leveles tésztába komponáljuk a fogásunkat, vendégségekre nyugodtan készíthetünk egyszemélyes, pástétommal töltött tésztakosárkákat is.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.