A darált hús alapú, egyben sütött pástétomok esetében a felhasználási kör valóban rendkívül széles. A pástétomot fogyaszthatjuk hidegen és melegen, tehetjük hidegtálra, de főfogásként vagy főzelékhez kínált feltétként is az asztalra kerülhet. A pástétom alapanyaga szinte bármilyen hús lehet, készíthetünk halból, szárnyasból, sertésből, marhából vagy a szezonnak megfelelően, nyúlból vagy bárányhúsból is pástétomot. A pástétomhoz nem csak a színhúst érdemes felhasználni, jó helyen van benne néhány értékesebb belsőség is, mint például a szív vagy a máj.
A máj nem csak a húsos pástétomokban van jelen, hanem külön kategóriaként is megjelenik. A csirke, pecsenyekacsa, nyúl - vagy épp borjúmáj tökéletes alapanyaga lehet a házilag előállított májpástétomunknak. A májból készített pástétom pillanatok műve, igazán nem igényel sok türelmet és gyakorlatot. Egy jó recept , néhány tisztességes alapanyag, s este már a saját májkrémünket kínálhatjuk a családnak. A fűszerezéssel kedvünk szerint játszhatunk, a nagyon alap ízesítés mellett kipróbálhatjuk az ázsiai, zöld fűszeres vagy épp citrusos májkrémet is.
A maradék sült hús is csodálatos kencévé, pástétommá tud avanzsálni. A vasárnapi sültből hátramaradt értékes, de egész étkezést már ki nem tevő falatokat célszerű zsírral, fűszerekkel összekombinálni, azaz rillette -t készíteni belőle. Téli-tavaszi időszakban kitűnő uzsonna vagy vacsora lehet belőle.
A pástétomokat nagyon könnyedén lehet turbózni. Az egyben sütött változatok esetében jó választás lehet, ha omlós- vagy leveles tésztába komponáljuk a fogásunkat, vendégségekre nyugodtan készíthetünk egyszemélyes, pástétommal töltött tésztakosárkákat is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.