A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A pástétom zseniális dolog, hiszen egyszerű elkészíteni, pontosan tudjuk, hogy mit tartalmaz és mindenki szereti. A pástétomokkal megoldhatók a kisebb-nagyobb vendégségek, de nem szeretnénk bizonytalan összetételű felvágottakkal etetni a családunkat, akkor is ideális megoldást jelenthetnek, hiszen a májkrémtől a felvágottig rengeteg szerepet betölthetnek.

A darált hús alapú, egyben sütött pástétomok esetében a felhasználási kör valóban rendkívül széles. A pástétomot fogyaszthatjuk hidegen és melegen, tehetjük hidegtálra, de főfogásként vagy főzelékhez kínált feltétként is az asztalra kerülhet. A pástétom alapanyaga szinte bármilyen hús lehet, készíthetünk halból, szárnyasból, sertésből, marhából vagy a szezonnak megfelelően, nyúlból vagy bárányhúsból is pástétomot. A pástétomhoz nem csak a színhúst érdemes felhasználni, jó helyen van benne néhány értékesebb belsőség is, mint például a szív vagy a máj.

ELEGÁNS ÉS EGYSZERŰ: A PÁSTÉTOM >>>
Májpástétom, Májkrém

A máj nem csak a húsos pástétomokban van jelen, hanem külön kategóriaként is megjelenik. A csirke, pecsenyekacsa, nyúl - vagy épp borjúmáj tökéletes alapanyaga lehet a házilag előállított májpástétomunknak. A májból készített pástétom pillanatok műve, igazán nem igényel sok türelmet és gyakorlatot. Egy jó recept , néhány tisztességes alapanyag, s este már a saját májkrémünket kínálhatjuk a családnak. A fűszerezéssel kedvünk szerint játszhatunk, a nagyon alap ízesítés mellett kipróbálhatjuk az ázsiai, zöld fűszeres vagy épp citrusos májkrémet is.

Mennyei kence maradékból

A maradék sült hús is csodálatos kencévé, pástétommá tud avanzsálni. A vasárnapi sültből hátramaradt értékes, de egész étkezést már ki nem tevő falatokat célszerű zsírral, fűszerekkel összekombinálni, azaz rillette -t készíteni belőle. Téli-tavaszi időszakban kitűnő uzsonna vagy vacsora lehet belőle.

RILLETTE, A TÉLI REGGELEK, VACSORÁK SZTÁRJA! >>>

A pástétomokat nagyon könnyedén lehet turbózni. Az egyben sütött változatok esetében jó választás lehet, ha omlós- vagy leveles tésztába komponáljuk a fogásunkat, vendégségekre nyugodtan készíthetünk egyszemélyes, pástétommal töltött tésztakosárkákat is.

Pástétom recepek - májból, húsból, zöldségből, tésztakosárral vagy anélkül >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.