Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Idehaza is sok rajongója van a mexikói konyhának, nem véletlenül, ugyanis mi magyarok is szeretjük a csípős, fűszeres és persze a babos ételeket!

A quesadilla azért remek, mert kedvünk és ízlésünk szerint tölthetjük meg a tortillát. Ebbe a verzióba most pritaminpaprika, vörösbab és savanyított csípős paprika kerül, ezektől lesz igazán pikáns a húsos ragu. Mindezt megbolondítja a reszelt sajt, melytől nemcsak tartalmasabb ez az étel, de sokkal finomabb is.

A fűszeres, babos quesadilla remek választás ebédre, de akár vacsorára is, hiszen pillanatok alatt elkészíthető, másnap pedig felmelegítve vagy hidegen is mennyei. Sőt, ha szeretnénk, akkor apró cikkekre vágva akár partifalat, vendégváró is lehet belőle.

Fűszeres, babos quesadilla recept
Fűszeres, babos quesadilla recept

ÍGY KÉSZÜL A FŰSZERES, BABOS QUESADILLA >>>

  • 500 g darált sertéshús
  • 1/2 fej pritaminpaprika
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 tk. oregano
  • 1 tk. majoránna
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1/2 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 100 g konzerv vörösbab
  • 5 g savanyított csilipaprika
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 4 db tortilla
  • 200 g reszelt sajt

Elkészítés:

  1. A pritaminpaprikát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük a hagymát és a paprikát. Ha megpuhultak, akkor beletesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket: az oregánót, a majoránnát, a fokhagymaport, a fűszerpaprikát, a fűszerköményt, a sót és a borsot. Alaposan összekeverjük. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot, öntünk rá egy kis vizet és összeforraljuk.
  4. Végezetül hozzáadjuk a felkarikázott, savanyított csilipaprikát, a fűszerköményt és a konzerv vörösbabot. Pár percig főzzük a ragut.
  5. Száraz serpenyőbe tesszük a tortillalapot, a felére szórunk a reszelt sajtból, ráhalmozunk egy adagot a raguból, majd ismét megszórjuk sajttal.
  6. A tortillát félbehajtjuk, kicsit összenyomkodjuk. Pici olajat csepegtetünk a serpenyőbe és bekapcsoljuk alatta a hőforrást. A tortilla mindkét oldalát megpirítjuk.
  7. Amíg sül a quesadilla, addig a többi tortillalapot is megtöltjük a fenti módszer szerint. A quesadillát kínálhatjuk sajtszósszal, ketchuppal, friss uborkával és paradicsommal, de fogyaszthatjuk magában is.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.