A vaníliasodó egyszerű, és olyan alaprecept, amit mindenkinek ismernie kell. A vaníliaöntetet olyan desszertekhez kínáljuk, mint az aranygaluska, a mákos guba, de sokan friss gyümölcsökkel együtt is fogyasztják. A menzán a piskótakockát csoki- és vaníliaszósszal is tálalták, és amilyen egyszerű volt, annyira imádtuk. A vaníliasodót rendszerint pudingporból készítik, mert gyors és egyszerű, de nem kerül sokkal több munkába házilag elkészíteni. Sőt!
A házi vaníliasodóhoz nem kell pudingpor, sőt összesen csak egy kanál lisztet használtunk hozzá. A többi, ami belekerül az tojás, cukor, egy vaníliarúd kikapart magja, tej és egy csipet só, hiszen minden édesbe kell egy pici. Kósa Kolos, a Mindmegette maestrója videón mutatja a házi vaníliasodó receptjét, amit he elmentesz magadnak, akkor többé nem fogod porból készíteni az öntetet semmilyen süteményhez sem.
Hozzávalók a vaníliasodóhoz:
Elkészítés:
A vaníliasodót öntetként használjuk, így az önmagában picit szárazabb süteményeket, desszerteket lehet vele feldobni. A korábban már említett aranygaluska, mákos guba és fahéjas csiga mellett nyakon önthetjük a sodóval a legtipikusabb osztrák hüttekaját, a gőzgombócot, szuperül passzol a sütőben sült, rakott bécsi túrós palacsintához, a rizskoch-hoz és a maradékmentő koch-okhoz, ami állhat kifliből, kenyérből vagy kalácsból is. A vaníliasodó tehát fantasztikus kiegészítője a desszerteknek, aminek a pontos alapreceptjét érdemes elsajátítania mindenkinek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.