Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Alapételek

Rokfort, gorgonzola, camembert, parmezán – minden, amit ezekről a sajtokról tudni érdemes

Sajtok
A tésztaételek és sok más finomság kapcsán is előkerülnek a különféle sajtok. Ismerj meg most néhányat egy kicsit közelebbről!

Rokfort

A juhtejből előállított félkemény termék érdekessége, hogy az eredeti változatát barlangban érlelik. A pikáns és karakteres ízű kékpenészes sajtot bátran adhatod szószokhoz, de akár salátákhoz is. Így készíthetsz belőle mártást: egy darabka vajjal együtt olvaszd fel egy kevés tejben vagy tejszínben, és már öntheted is a húsra, a tésztára vagy a párolt zöldségekre!

Gorgonzola

Ezt a közel 50%-os zsírtartalmú olasz sajtfajtát már a 10. században is ismerték. Manapság kétféle, édes és pikáns változatban kapható. Mivel karakteres az íze, fogyaszd magában vagy pár szem dióval, valamint egy darabka körtével együtt. Ha nyitott vagy az újdonságokra, próbáld ki spenóttal összekeverve, aztán palacsintába töltve!

Camembert

A kívül nemes penésszel fedett, belül lágy francia sajt tehéntejből készül. Egyedi, karakteres ízét a külsejét borító fehér kéregnek köszönheti. Készíts belőle falatkákat: szúrj fel szendvicstűkre 1-1 db zöldalma- és camembert-kockát. Valami kiadósabbra vágysz? A rántott változatot biztosan ismered és szereted, de mit szólnál inkább egy igazi ínyencfogáshoz? Ehhez töltsd gombába, vagy forgasd diós panírba, de akár a sajtlevest is gazdagíthatod vele.

Parmezán

Ez a közkedvelt és sokoldalúan felhasználható kemény sajt Olaszországból, azon belül Emilia-Romagna tartományból származik. Részint lefölözött tehéntejből készül, zsírtartalma 32%. Ezt tartják az egyik legrégebbi európai sajtféleségnek, már 13. századi feljegyzésekben is megemlítik. Nemcsak tészták tetejére, hanem krémlevesekbe szórva és salátaöntetekbe keverve is finom.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.