Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.
2 db tanyasi csirkecomb
50 dkg kelkáposzta
1 fej lilahagyma
2 szál újhagyma
3 dkg gyömbér
1 db citrom
2 db banán
2 dkg paradicsompüré
0,3 dl kókusztej
0,5 dkg piri-piri fűszerkeverék
1,5 dkg kókuszzsír
só
bors
keverőtál
2 db serpenyő
lábas
sütő
1. Az alapanyagok
A húst és zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A kínai kel leveleit csíkokra vágjuk, a banánt felkarikázzuk. Az újhagyma zöld és fehér részét is vékonyan felszeleteljük. A citromot meghámozzuk, és elnegyedeljük. Az egyik negyedet kifacsarjuk, a maradék hármat apróra vágjuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a gyömbért lereszeljük.
2. A csirkecomb
A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és a piri-piri fűszerkeverék felével fűszerezzük. Egy közepes méretű serpenyőben (akkorát válassz, ami befér majd a sütőbe) felhevítünk egy kis kókuszzsírt. Ha már forró, beletesszük bőrükkel lefelé a befűszerezett csirkéket, és elősütjük 2-3 percig, illetve addig, amíg világos barnák nem lesznek. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük, ezután a serpenyőt a sütőbe tesszük, és a csirkéket kb. 20 percig sütjük.
3. A banán
Enyhén sós vizet felteszünk forrni. Amíg a csirkék sülnek, felrakjuk a felkarikázott banánt a felforrt vízbe. 3-4 percig főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, leöntjük róla a vizet, és szétnyomjuk a banánt egy villával. Hozzáadjuk a citromlevet és a kókusztejet, sóval és borssal fűszerezzük. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
4. A köret
Egy közepes serpenyőben felhevítünk ismét egy kevés kókuszzsírt. Ha forró, beletesszük a hagymát, a gyömbért, az újhagyma fehér részét, a citromdarabokat és megfűszerezzük a maradék piri-piri keverékkel, majd megsózzuk. Folyamatosan kevergetve 1-2 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét is. Még néhány percig kevergetjük, addig, amíg szép sötét vörös nem lesz a köret.
5. A kelkáposzta
Hozzáadjuk a kínai kelt és kb. 2 deci vizet. A lángot kisebbre vesszük, és kevergetve még 10-12 percig pároljuk, illetve addig, amíg a kel kissé összeesik és a víz mennyisége elkezd csökkenni. Végül megsózzuk és megborsozzuk.
6. A tálalás
Teszünk a tányérra a zöldséges köretből és a banánpüréből. A zöldségek tetejére tesszük a sült csirkecombot, majd az újhagyma zöld részével díszítjük. Jó étvágyat!
A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.