Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Szupergyors és laktató krumplileves kolbásszal

A krumplileves sokak nagy kedvence, hiszen viszonylag olcsó és laktató fogás és az sem elhanyagolható szempont, hogy nem kell órákig főzni, mint például egy húslevest. A krumplileves még finomabb, ha valami hús is kerül bele, mondjuk egy kis füstölt kolbász.

Mivel a burgonya egyike azoknak a növényeknek, amely a világ szinte minden részén megterem, majd’ minden nemzetnek megvannak a maga specialitásai. A magyarok többek között a krumplileves-készítésben (is) brillíroznak, számtalan olyan receptünk van, amely elő- és főételként is tökéletesen megállja a helyét. Mi most a klasszikus, kolbászos változatot készítettük le videón - ha valaki még ennél is tartalamasabbra vágyik, akkor galuskát is szaggathat bele!

Hozzávalók a tejfölös -kolvászos krumplileveshez:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg száraz, füstölt kolbász
  • 5 dkg petrezselyem
  • 5 dkg sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 dl zsíros tejföl

Elkészítése:

  1. A tejfölös krumplileveshez az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a megtisztított kockára vágott krumplit.
  3. Fokhagymával, babérlevéllel ízesítük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
  4. Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

ITT TALÁLOD A TEJFÖLÖS-KOLBÁSZOS KRUMPLILEVES PONTOS RECEPTJÉT! >>>

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.