Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A zöldborsós csirkemáj egy könnyen elkészíthető, rendkívül ízletes és laktató étel, különösen akkor, ha friss, puha kenyeret is kínálunk mellé. És az se baj, ha marad belőle valamennyi, eláruljuk miért.

Azért érdemes rögtön nagyobb adag ételt főzni a Vidék íze magazin kiváló receptjéből, mert a maradékból isteni pástétomot készíthetünk. Ehhez egy villával áttörjük a májat, ízlés szerint lehet a pástétom krémes vagy kicsit darabosabb. Tegyük hűtőszekrénybe az ételt, ami másnap reggelire nagyon finom lesz.

Friss, puha kenyérrel a legfinomabb a zöldborsós csirkemáj / Fotó: Vidék íze magazin
Friss, puha kenyérrel a legfinomabb a zöldborsós csirkemáj / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a zöldborsós csirkemájhoz!

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 30 dkg zöldborsó (kifejtve)
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kápia paprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 csipet őrölt szegfűbors
  • 1-2 ág friss vagy 1 csipet szárított borsikafű
  • 2 dl csirkealaplé vagy víz
  • 3 evőkanál liba- vagy kacsazsír
  • bors

Elkészítés:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük a három evőkanál zsiradékon.
  2. Rátesszük az áttört fokhagymát, egy percig együtt sütjük. Ekkor hozzáadjuk a nagyon apróra vágott paprikákat és a paradicsomot, addig rotyogtatjuk, míg jól be nem sűrűsödik.
  3. Közben ízesítjük őrölt köménnyel, majoránnával, szegfűborssal, borsikafűvel. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük az alaplével (vagy vízzel).
  4. Beletesszük a darabolt májat meg a kifejtett zöldborsót, és fedő nélkül, viszonylag magas hőfokon addig főzzük, míg jó sűrű nem lesz, a végén sózzuk és borsozzuk.
  5. Friss zsemlét vagy kenyeret, valamint tejfölt kínálunk mellé.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.