Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A zöldborsós csirkemáj egy könnyen elkészíthető, rendkívül ízletes és laktató étel, különösen akkor, ha friss, puha kenyeret is kínálunk mellé. És az se baj, ha marad belőle valamennyi, eláruljuk miért.

Azért érdemes rögtön nagyobb adag ételt főzni a Vidék íze magazin kiváló receptjéből, mert a maradékból isteni pástétomot készíthetünk. Ehhez egy villával áttörjük a májat, ízlés szerint lehet a pástétom krémes vagy kicsit darabosabb. Tegyük hűtőszekrénybe az ételt, ami másnap reggelire nagyon finom lesz.

Friss, puha kenyérrel a legfinomabb a zöldborsós csirkemáj / Fotó: Vidék íze magazin
Friss, puha kenyérrel a legfinomabb a zöldborsós csirkemáj / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a zöldborsós csirkemájhoz!

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 30 dkg zöldborsó (kifejtve)
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kápia paprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 csipet őrölt szegfűbors
  • 1-2 ág friss vagy 1 csipet szárított borsikafű
  • 2 dl csirkealaplé vagy víz
  • 3 evőkanál liba- vagy kacsazsír
  • bors

Elkészítés:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük a három evőkanál zsiradékon.
  2. Rátesszük az áttört fokhagymát, egy percig együtt sütjük. Ekkor hozzáadjuk a nagyon apróra vágott paprikákat és a paradicsomot, addig rotyogtatjuk, míg jól be nem sűrűsödik.
  3. Közben ízesítjük őrölt köménnyel, majoránnával, szegfűborssal, borsikafűvel. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük az alaplével (vagy vízzel).
  4. Beletesszük a darabolt májat meg a kifejtett zöldborsót, és fedő nélkül, viszonylag magas hőfokon addig főzzük, míg jó sűrű nem lesz, a végén sózzuk és borsozzuk.
  5. Friss zsemlét vagy kenyeret, valamint tejfölt kínálunk mellé.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.