A zöldborsós csirkemáj egy könnyen elkészíthető, rendkívül ízletes és laktató étel, különösen akkor, ha friss, puha kenyeret is kínálunk mellé. És az se baj, ha marad belőle valamennyi, eláruljuk miért.
Azért érdemes rögtön nagyobb adag ételt főzni a Vidék íze magazin kiváló receptjéből, mert a maradékból isteni pástétomot készíthetünk. Ehhez egy villával áttörjük a májat, ízlés szerint lehet a pástétom krémes vagy kicsit darabosabb. Tegyük hűtőszekrénybe az ételt, ami másnap reggelire nagyon finom lesz.
Íme a Vidék íze magazin remek receptje a zöldborsós csirkemájhoz!
Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj
30 dkg zöldborsó (kifejtve)
2 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 kápia paprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál majoránna
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 csipet őrölt szegfűbors
1-2 ág friss vagy 1 csipet szárított borsikafű
2 dl csirkealaplé vagy víz
3 evőkanál liba- vagy kacsazsír
só
bors
Elkészítés:
Finomra vágjuk a vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük a három evőkanál zsiradékon.
Rátesszük az áttört fokhagymát, egy percig együtt sütjük. Ekkor hozzáadjuk a nagyon apróra vágott paprikákat és a paradicsomot, addig rotyogtatjuk, míg jól be nem sűrűsödik.
Közben ízesítjük őrölt köménnyel, majoránnával, szegfűborssal, borsikafűvel. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük az alaplével (vagy vízzel).
Beletesszük a darabolt májat meg a kifejtett zöldborsót, és fedő nélkül, viszonylag magas hőfokon addig főzzük, míg jó sűrű nem lesz, a végén sózzuk és borsozzuk.
Friss zsemlét vagy kenyeret, valamint tejfölt kínálunk mellé.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.