Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Alapételek

Almás coleslaw: ez lesz a család kedvenc káposztasalátája!

Coleslaw saláta /Fotó: Shutterstock
A coleslaw saláta nagy kedvenc Amerikában, de már az európai szíveket is meghódította. Íme egy szuper almás változat, amely hamar a család kedvencévé válhat.

Ha grillpartira készülünk, nem árt olyan salátákat csinálnunk, amik bírják a gyűrődést, azaz azt, hogy órákig vannak az asztalon, hűtés nélkül. Ehhez a legjobb kicsit „stabilabb” zöldségeket választani, amik nem esnek össze három perccel azután, hogy összekevertük őket az öntettel.

A káposzta alapú coleslaw saláta ezért és sok minden másért is, természetesen, méltán a grillpartik kedvence, ami nem csak köretnek kiváló, de a hamburgerzsemlébe is beletöltheted.

Ezt a változatot az alma édesen-savanykás íze teszi még izgalmasabbá és komplexebbé. Ha a salátát nyári melegben, kerti partira csinálod, ne használj házi készítésű majonézt, hiszen a nyers tojásban könnyen elszaporodnak a kórokozók, így, bár nem annyira finom, de ebben az esetben sokkal biztonságosabb a bolti változat.

Egy nagy tál coleslaw salátához:

Hozzávalók:

  • 1,5 dl majonéz
  • 1 tk magos mustár
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • fél fej fehér káposzta
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 nagy lilahagyma vagy póréhagyma
  • 1 nagy alma

Elkészítés:

  1. A majonézhez hozzákeverjük a mustárt, az olívaolajat és citromlevet. Szükség esetén sózzuk-borsozzuk.
  2. A zöldségeket minél vékonyabb csíkokra vágjuk.
  3. Az öntetet a zöldségekhez keverjük és hagyjuk érni kb. 30 percig, majd ezután tálalhatjuk. Ez a saláta hűtőszekrényben simán eltartható másnapig!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.