Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Alapételek

Almás coleslaw: ez lesz a család kedvenc káposztasalátája!

Coleslaw saláta /Fotó: Shutterstock
A coleslaw saláta nagy kedvenc Amerikában, de már az európai szíveket is meghódította. Íme egy szuper almás változat, amely hamar a család kedvencévé válhat.

Ha grillpartira készülünk, nem árt olyan salátákat csinálnunk, amik bírják a gyűrődést, azaz azt, hogy órákig vannak az asztalon, hűtés nélkül. Ehhez a legjobb kicsit „stabilabb” zöldségeket választani, amik nem esnek össze három perccel azután, hogy összekevertük őket az öntettel.

A káposzta alapú coleslaw saláta ezért és sok minden másért is, természetesen, méltán a grillpartik kedvence, ami nem csak köretnek kiváló, de a hamburgerzsemlébe is beletöltheted.

Ezt a változatot az alma édesen-savanykás íze teszi még izgalmasabbá és komplexebbé. Ha a salátát nyári melegben, kerti partira csinálod, ne használj házi készítésű majonézt, hiszen a nyers tojásban könnyen elszaporodnak a kórokozók, így, bár nem annyira finom, de ebben az esetben sokkal biztonságosabb a bolti változat.

Egy nagy tál coleslaw salátához:

Hozzávalók:

  • 1,5 dl majonéz
  • 1 tk magos mustár
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • fél fej fehér káposzta
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 nagy lilahagyma vagy póréhagyma
  • 1 nagy alma

Elkészítés:

  1. A majonézhez hozzákeverjük a mustárt, az olívaolajat és citromlevet. Szükség esetén sózzuk-borsozzuk.
  2. A zöldségeket minél vékonyabb csíkokra vágjuk.
  3. Az öntetet a zöldségekhez keverjük és hagyjuk érni kb. 30 percig, majd ezután tálalhatjuk. Ez a saláta hűtőszekrényben simán eltartható másnapig!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.