Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Alapételek

Almás coleslaw: ez lesz a család kedvenc káposztasalátája!

Coleslaw saláta /Fotó: Shutterstock
A coleslaw saláta nagy kedvenc Amerikában, de már az európai szíveket is meghódította. Íme egy szuper almás változat, amely hamar a család kedvencévé válhat.

Ha grillpartira készülünk, nem árt olyan salátákat csinálnunk, amik bírják a gyűrődést, azaz azt, hogy órákig vannak az asztalon, hűtés nélkül. Ehhez a legjobb kicsit „stabilabb” zöldségeket választani, amik nem esnek össze három perccel azután, hogy összekevertük őket az öntettel.

A káposzta alapú coleslaw saláta ezért és sok minden másért is, természetesen, méltán a grillpartik kedvence, ami nem csak köretnek kiváló, de a hamburgerzsemlébe is beletöltheted.

Ezt a változatot az alma édesen-savanykás íze teszi még izgalmasabbá és komplexebbé. Ha a salátát nyári melegben, kerti partira csinálod, ne használj házi készítésű majonézt, hiszen a nyers tojásban könnyen elszaporodnak a kórokozók, így, bár nem annyira finom, de ebben az esetben sokkal biztonságosabb a bolti változat.

Egy nagy tál coleslaw salátához:

Hozzávalók:

  • 1,5 dl majonéz
  • 1 tk magos mustár
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • fél fej fehér káposzta
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 nagy lilahagyma vagy póréhagyma
  • 1 nagy alma

Elkészítés:

  1. A majonézhez hozzákeverjük a mustárt, az olívaolajat és citromlevet. Szükség esetén sózzuk-borsozzuk.
  2. A zöldségeket minél vékonyabb csíkokra vágjuk.
  3. Az öntetet a zöldségekhez keverjük és hagyjuk érni kb. 30 percig, majd ezután tálalhatjuk. Ez a saláta hűtőszekrényben simán eltartható másnapig!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.