Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Bébipapi

3 gyors tipp: sós falatkák édes tésztából gyerekeknek!

babiczky-pfliegel dóra
Bloggerünk új receptet hozott az egészségtudatos étkezés jegyében, amit te is könnyedén elkészíthetsz a tavaszi vendégváráskor, vagy egy vidám hétköznapon.

A gyerekek szeretik a kicsi falatokat, és a tapasztalataim szerint legtöbbjüknek a sajtkrém is nagy kedvence. A koktélparadicsom és az uborka nem csak íze, de mérete miatt is jól passzol ebbe a szendvicsbe. Igazi, gyerekmarokba való falatokat készíthetünk ezzel a recepttel.

Babiczky-Pfliegel Dóra bloggerünk családjával
Babiczky-Pfliegel Dóra bloggerünk családjával
Sokoldalú tésztaféle az égetett tészta

Az égetett tésztából nem csak profiterol, vagy képviselő- és ekler fánk készülhet, hanem sós szendvicsalapnak is kiváló. Ez a mostani recept gluténmentesen is elkészíthető, hiszen a zabliszt gluténmentes formában is hozzáférhető.

Szabadon variálható

Nem csak sajtkrémet, de pástétomot, zöldségkrémet is tölthetünk bele. A tésztát is fűszerezhetjük különböző karakteres fűszerekkel. Ha oregánót és bazsalikomot keverünk hozzá, mediterrán ízvilágú „puffancsok’ készülhetnek, amelyekbe a paradicsom mellé a mozzarella passzol.

Sajtkrémes-zöldséges falatkák édes tésztában - gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek
Sajtkrémes-zöldséges falatkák édes tésztában - gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek
+1 Tipp Dóritól

A sajtkrémet izgalmasabbá tehetjük, és a felnőtt közönséget is hamar megnyerhetjük vele, ha snidlinget, esetleg kicsi zúzott fokhagymát és leheletnyi borsot is keverünk hozzá.

A sajtkrémes-zöldséges falatkák égetett tésztából receptet itt találod >>>

"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.

Itt találod Dóra korábbi Mindmegette-anyagait >>>

Olvass tovább Dóra történeteiről! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.